Мама закарпатської дівчинки в шоці: живі друзі їй не потрібні, лише ті, що в телефоні

Продовження. Початок – тут.

Клара зачинилася в кімнаті після пандемії. Єдине, що може змусити її піти – це загроза забрати її телефон. Це працює тому, що Кларі лише 13 років і вона слухає своїх батьків. Ще пів року тому поїздка в супермаркет була для неї неабияким атракціоном, але одяг та косметика вже не цікавлять її. Вона хотіла б провести цілий день у піжамі. Живі друзі їй теж не потрібні. Вона щодня спілкується з ними у Інтернеті, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

– Діти були вдома з необмеженим доступом до Інтернету. З тих пір, як почалася дистанційна освіта, все змінилося. Завжди потрібно було займатися. Я не звертав уваги на те, що комп’ютер не вимикається. А донька тим часом серйозно підсіла на соціальні мережі  і звикла до цього, – коментує батько дівчинки.

Минулого літа Клара каталася з батьками на велосипедах, відвідувала басейн, ходила в кінотеатр. Зараз її важко вивести з кімнати. З кінця навчального року вона цілий день лежала на дивані, спостерігаючи за тіктокерами та ютуберами. Іван це знає, бо один раз на тиждень перевіряє телефон своєї дочки. Кларі ж про це нічого не відомо. Вона була б розлючена.

Дистанційне навчання допомогло їй. Вона навіть вийшла за межі англійської та самостійно вивчала іспанську мову. Вона також підтягнулася з математики. За словами батька, проблема дочки з цим предметом почалася із страху. Клара була паралізована необхідністю розв’язувати рівняння на дошці. Але потім і це налагодилося, взагалі проблем з наукою у дівчинки немає, але є серйозні труднощі зі спілкуванням з однолітками. Продовження – завтра на ЗакарпатПост. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост