Чому закарпатські лікарі масово перехворіли на коронавірус?

Тому, що екс-керівництво Депарптаменту охорони здоров’я закупило для них засоби захисту, що не відповідали санітарним нормам та ще й за завищеними цінами. Вони просто не могли захистити закарпатських медиків від коронавірусу, бо навіть не мали відповідних сертифікатів!

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Розмови про махніції у ОДА точилися ще у квітні. Та тоді за високими стінами закарпатського Білого дому виправдовувалися, мовляв, це не правда. Утім диму без вогню не буває і  учорашні обшуки, проведені в ОДА підтвердили, що в керівництво Департаменту охорони здоров’я разом з приватною фірмою крутили махінації довкола засобів захисту.

Це підтвердили і поліція, і прокуратура, і СБУ! З’ясувалося, ні халати, ані респіратори, що постачали підприємці, не мали сертифікатів, отже, від коронавірусу вони медиків не захищали. Слідчі встановили – посадовці заздалегідь домовлялися про оборудку з товаром. Чотирьом підозрюваним повідомлено про підозру. У Закарпатській обладміністрації дії своїх ексколег не коментують. Тож поки одні конали у злиднях під час карантину, шукаючи кошти на ліки від смертельного вірусу, інші вдоволено набивали кишені банкнотами.  Детально про коронавірусні махінації на Закарпатті – у наступних номерах газети ЯСНО. ЗакарпатПост