Про це ти прочитаєш тільки в газеті «ЯСНО» №34

Що зробили закарпатські депутати та політики для процвітання області?

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Офіційно державі Україна 29 років, нашому ж народові насправді більше тисячоліття. Але  ми попоговоримо про роки незалежності України. Що вдалося зробити, чого не вистачає, які плюси і мінуси маємо нині?

Оскільки на носі вибори, то про них не можна не поговорити. Зараз Україна з радянського поділу на адміністративні одиниці – міста, села, райони – перейшла на нову модель – округи, ОТГ. Вибори у нові ради мають відбутися уже в жовтні. Тепер голосуватимемо за відкритими партійними списками, депутатів стане менше. Добре це чи погано – покаже час, а поки що варто згадати про діючих депутатів. Чи достатньо вони дбають про рідний край, чи роблять усе можливе заради його процвітання? Детільно про це – у газеті ЯСНО.

На Закарпатті два села оголосили війну чорним лісорубам

Пересохлі потічки, постійні повені, розбиті лісовозами дороги… Нищення Карпат сягає катастрофічних розмахів. Ліс вирізають, незважаючи на заборону, навіть у період карантину. Вирубки не припинялися навіть тоді, коли більшість українців сиділи вдома. Як це пояснити? Чому більшість закарпатців мовчать, а деякі, як на Тячівщині, навіть проганяють із лісосік журналістів, які приходять провести розслідування, аби припинити свавілля проти природи і врятувати їх же самих від страшних наслідків у майбутньому? Про це дізнайся у газеті ЯСНО.

Ох, картопля, картопелька!

Українці їдять у 5 разів більше картоплі, ніж хліба

В Україні картоплю називають другим хлібом. Але це не правда. Чому? Усе просто. За даними Держстату, наші земляки з’їдають на рік 132-136 кілограмів картоплі і лише 26 кілограмів хліба. Виходить, що картопля стала не другим, а першим і основним продуктом українців.

Навіть найбільш незабезпечені категорії населення, наприклад пенсіонери, які кажуть, що скоротили споживання картоплі після  підвищення ціни і їдять її 65-70 кілограмів на рік.

Насправді це – катастрофа. І хоча, на відміну від США, де картоплю офіційно оголосили шкідливим продуктом, у нас поки що цього не зроблено на державному рівні, картопля таки є далеко не корисним продуктом. Але про це трохи згодом. Повний текст – у газеті ЯСНО.

Чому в 90-річної бабусі здоров’я міцніше, ніж у школярів

• Через засилля хімікатів у магазинах та супермаркетах, кафе, діти забувають смак натуральних продуктів

• Телефони перетворюють їх на залежно хворих зомбі

• Інтернет сприяє тому, що втрачається  зв’язок із реальним життям

На носі 1 вересня і разом з ним найактуальніше в цьому році питання – здоров’я… дітей, вчителів, батьків.

Під час пандемії важливішого питання немає і бути не може. Отже, сьогодні газета «ЯСНО» говоритиме про здоров’я учнів.

Чому хворих дітей відправляють до школи?

Більшість батьків рішуче налаштовані відправляти дітей до школи, мовляв, ніякого дистанційного навчання, дітям треба здобувати освіту у спеціальних для цього закладах, а не вдома.

Однак чи справді вони так непокояться про рівень знань власних синів і доньок? Чи їх цікавить питання саме здоров’я дітей? Про це дізнайся у газеті ЯСНО.

Пес Пух виявив у господині рак

У зв’язку з пандемією коронавірусу вченим і медикам додалося клопоту. Експерти почали шукати не тільки можливість позбавити людей від вірусу, а й визначити тих, хто переносить його і хворіє безсимптомно. З’явилося безліч тестів, але були запропоновані й інші варіанти. Наприклад, британські вчені висловили ідею, що відчути хворих здатні собаки.

Кінологи підтвердили, що натренувати собак для визначення хвороби цілком можливо. Адже чотирилапі друзі вже давно навчилися виявляти інші захворювання. Про те, що це за хвороби і як тренували собак, розповідає газета «ЯСНО».

Цуценя народилося з унікальним плямистим тілом, як у корови

Цуценятко такси Му  народилося унікальним, що принесло йому світову славу. Його тіло вкривають білі плями. Господиня малюка Вікторія Гофман каже, що люди часто помилково думають, що песик одягає піжаму або пальто. Дехто підмічає дивну схожість собаки з коровою.

Ряба шерсть вкриває майже все тіло семимісячного Му, тільки голову залишає недоторканною.

«Схоже, його тіло не відповідає голові. Багато людей дивуються, виявивши, що це насправді натуральне хутро», – запевняє хазяйка.

Суміш такси та далматинця у зовнішності привертає багато уваги до малюка. Більше – у газеті ЯСНО.

Господар викинув собачку, дізнавшись, що вона вагітна, а інші по-звірячому її побили та скинули у каналізацію

Собака з сімома маленькими цуценятами опинилася посеред вулиці без притулку, без укриття для малюків. Тварина  не безпородна, це – дратхаар, універсальна мисливська порода. Коли ґазда зрозумів, що вона вагітна, вирішив позбутись її. Це сталося близько двох місяців тому. Він відвіз її в смт Батєво на Закарпатті і залишив посеред вулиці.  Скоріш за все, господар є бездушним мисливцем і йому,  як підтверджує цей випадок, як на долю власного собаки, так і на долю диких тварин глибоко начхати!

Як розповіли очевидці, він був за кермом дорогого автомобіля і байдуже сказав людям: «Не з тим погуляла!» Більше – у газеті ЯСНО.

Жінка здає чоловіка в оренду старим багатійкам. Йому набридло – просить пощади

До чого лише не додумуються деякі жінки і до яких тільки хитрощів не вдаються, аби заробити. Закарпатка Аліна, наприклад, запровадила за кордоном, куди виїхала на заробітки, сервіс із надання послуг багатим європейкам. Для цього використовує цілком легальні там методи – здає свого благовірного у оренду. Але Василь, якому все спочатку подобалось, більше не витримує, просить дружину зайнятись якимось іншим бізнесом, тим більше що гроші для цього є, та вона не хоче. Історію цієї родини розповів газеті «ЯСНО» друг сім’ї Максим, який просить поради, бо його товариш не знає, що робити далі.

Таємниці найвищої української горищі

Барон хотів назвати її своїм іменем, а австрійський картограф зробив помилку

Якщо говорити про гори, то Говерла – не гора, а горища. Височезна, 2061 м над рівнем моря, зі стрімкими підйомами й важкодоступними місцями. Величезні каменищі на шляху доводиться або обходити, або брати штурмом. Дорога до вершини довга і займає в середньому 4 години самого підйому. Але це того варте. Бо такі краєвиди можна побачити лише там. Світ унизу виглядає таким манюпісіньким, що здається, може вміститись на крихітній долоньці дитинчати. А повітря довкола настільки чисте, що кожен благотворний ковток можна смакувати, як священний єлей. Тож сьогодні газета «ЯСНО» здійснить мандрівку на Говерлу.

Дівчинка народилася з мозком, що стирчав із чола

Лікарі казали, що вона проживе всього кілька хвилин

Медики попередили жінку, що дитина, скоріш за все, народиться мертвою, після того, як на 20-му тижні вагітності виявили рідкісні зміни на голові маляти. Утім мати сказала, що від доньки не відмовиться.

Карла народилася з рідкісною генетичною хворобою. Частина її мозку пробивалася крізь дірку в черепі. Переляканим батькам повідомили, що немовля проживе всього кілька хвилин.

Але, незважаючи ні на що, дівчинка вижила. Коли їй було три тижні, вона перенесла операцію тривалістю чотири з половиною години, під час якої їй відрізали частину її мозку, що виступала назовні  і закрити діру між очима. Більше – у газеті ЯСНО.

Скалічені губи, глибокі шрами і дірки на обличчях

Чому солярій перетворюється на сонячну могилу

Солярій може бути неймовірно небезпечним. Солярії вбивають сотні людей щороку – ті, хто виживають, змушені роками лікуватися та часто мають страшні каліцтва.

За статистикою NHS, щорічно діагностується 147 000 нових випадків немеланомного раку шкіри і близько 16 000 нових випадків меланоми. За інформацією Міжнародного науково-дослідного інституту профілактики, молоді чоловіки і жінки, які користуються соляріями, подвоюють ризик смертельної форми раку шкіри. І, починаючи з 1990-х років, рівень захворюваності серед людей у віці від 25 до 49 років збільшився на 70%. Детально про все читай у газеті ЯСНО.

Збільшила сідниці і пів року не могла сидіти

25-річна модель і блогерша зробила пластичну операцію зі збільшення сідниць і на пів року втратила можливість сидіти.

Дівчина витратила майже 10 тисяч доларів на операцію з підтяжки стегон і сідниць.

«Я завжди захоплювалася спокусливим тілом і спочатку була дуже плоскою», – пояснила вона.

Однак після першої ж процедури почалися ускладнення: вони були настільки сильними, що дівчина кілька місяців не могла сидіти. Далі – у газеті ЯСНО.

Дуже побожна дівчина продала перший секс  за 40 мільйонів гривень

Студентка з Німеччини мріяла про багатство. Але грошей у неї не було. Тоді дівчисько заявило, що хоче продати цноту за мільйон євро. Вона подала оголошення на спеціалізований сайт і бажаючі її купити знайшлися. Її історією поділилося видання Daily Mail.

21-річна Ізабелла, яка побажала приховати своє прізвище, розповіла, що росла в бідній і віруючій родині. Її батьки завжди були проти сексу до шлюбу. Однак в 20 років німкеня вирішила, що ще не зустріла чоловіка своєї мрії, але утримуватися від близькості не хоче. Вона вирішила продати невинність, оскільки завжди мріяла про багатство. Детально про все читай у газеті ЯСНО.

Дівчина вбивала і ґвалтувала тварин та виставляла відео в Інтернеті

Молода дівчина тупцює на крихітних беззахисних кошенятах, душить їх, сідає на них усім своїм масивним тілом, при цьому єхидно посміхаючись і отримуючи задоволення від того, що відбувається. Від її рук постраждали безліч кошенят, собак, кроликів, а також курей, гусей і навіть козликів.

24-річна молодиця не просто катувала тварин, але ще й знімала відео звірств. Відзняті моторошні кадри разом зі спільниками завантажувала у закриті групи заборонених в Україні соціальних мереж.

Доступ до записів продавала  за 50 € (приблизно 1600 гривень). У неї також є сторінки, де вона викладає порнографію і свої домашні відео, також продаючи до них доступ за гроші. Шокуючі деталі у газеті ЯСНО.

13-річна дівчинка вбила вагітну сестру і вирізала з її живота дитину, щоб віддати іншій жінці

Від такого здригнулися навіть бувалі поліцейські

13-річна дівчинка побила свою старшу сестру до смерті та вирізала з її живота немовля, аби віддати іншій жінці, яка хотіла дитину.

Дівчинка вчинила варварський напад на свою 23-річну сестру, побивши її залізним прутом, а далі зарізала її.

При цьому вона втопила свого 7-річного племінника, який намагався врятувати життя своєї матері.

«Цей злочин вразив навіть досвідчених поліцейських, – зазначили правоохоронці. — Вона сказала нам, що кинула дитину, яка не вміла плавати, в озеро, а потім закидала хлопчика камінням, поки він не втопився». Детально про все читай у газеті ЯСНО.

Молодиця зарізала коханого подруги, бо приревнувала

Василь Різник чув, як тієї ночі з квартири лунали сміх та співи. Під ранок до оселі прибули правоохоронці та покликали його бути понятим. Чоловік одразу погодився. Каже, посеред кімнати лежав труп.

«Вона говорить: «Забирайте мені труп із хати і йдіть геть», – пригадує він.

У поліції встановили, як розгорталися події того вечора. Більше – у газеті ЯСНО.

Жінка засмажила чоловіка з рисом і нагодувала ним робітників

Її запідозрили у вбивстві після виявлення в блендері людського зуба.

Підштовхнули на такий крок жінку ревнощі. За версією слідства, вона дізналася, що чоловік, який прожив з нею сім років, зібрався одружитись на іншій.

Після вбивства жінка приготувала з нього страву з рису і м’яса, яку потім з’їли робітники, що працювали в неї вдома.

Згодом після зникнення чоловіка брат забив на сполох і звернувся до правоохоронців. Шокуючі деталі у газеті ЯСНО.

Дівчинка померла в муках у дитсадку

Аби дитина замовкла, няня накрила її ковдрою, лягла зверху і почала бавитись у телефоні

Страшне вбивство трапилося в минулому році. Зараз дівчині суд виніс вирок – 17 років в’язниці. Утім батьки вбитої дівчинки вважають таке покарання занадто м’яким.

23-річна Інна Скибенко працювала помічницею вихователя в дитячому садку в Ізраїлі. Українка приїхала туди на заробітки і скоїла старший злочин.

Інна вирішила «заспокоїти» маленьку Ясмін Вінта, яка ніяк не хотіла засинати під час тихої години. Вихователька накрила дівчинку ковдрою, сіла зверху і почала бавитись на мобільному телефоні. Більше про це у газеті ЯСНО. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост