Чи потрібен Ужгороду величезний мурал на облупленій стіні за 45 тисяч гривень

Днями в Ужгороді помпезно відкрили найбільший на Закарпатті мурал на стіні спорткомплексу УжНУ «Буревісник». На реалізацію задуму молоді люди отримали 45 тисяч 830 гривень.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

З нагоди події там навіть відбулася вечірка.

Проєкт реалізовували Ужгородська міська рада спільно із Британською радою в Україні та ГО «Молодіжна Платформа».

Здавалося б, усе добре, гарно… Але намальовано сам мурал на облупленій стіні. Поруч – старезні пошарпані двері, допотопні вікна, поржавілі решітки… Навіть сходи та перила до них викликають огиду – вигнуті, занедбані і страшні.

Чи буде на такому фоні мурал приваблювати погляди людей? Та й сама картина, хоч і виконана художником бездоганно, незрозуміла для більшості, темна і зовсім не вселяє оптимізм, про який говорили під час відкриття муралу…. навпаки, навіює якісь сумні думки… особливо в контексті того, на якій стіні її написано. Тож чи варто було витрачати такі колосальні гроші на цей проєкт у такому вигляді, у якому він є? Може краще було за ті кошти спочатку відрестарвувати фасад?  А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост