Чому закарпатські матусі хворих дітей відправляють до школи?

Більшість батьків 1 вереся рішуче налаштовані відправляти дітей до школи, мовляв, ніякого дистанційного навчання, дітям треба здобувати освіту у спеціальних для цього закладах, а не вдома, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Однак чи справді вони так непокояться про рівень знань власних синів і доньок? Чи їх цікавить питання саме здоров’я дітей?

У цьому питанні ми розбиралися разом із закарпатською вчителькою Тетяною Новак. За її словами, самопочуття учнів їх рідних цікавить далеко не завжди і далеко не всіх.

«Я завжди дивуюся, коли матері відправляють до школи дітей з температурою. Така дитина все одно нічого не засвоїть протягом дня, – каже вона. – Хіба можна розуміти пояснення вчителя, коли болить голова, забитий ніс, коли нежить і температура вище 38? А якщо ще в той день і якась контрольна робота, учень лише зіпсує собі оцінки, бо не зможе нормально думати і далеко не завжди дасть правильні відповіді, навіть якщо матеріал засвоїв… просто через те, що в думках через погане самопочуття буде каша!» – пише газета «ЯСНО».

Також Тетяна запевняє, що хвора дитина ще й  заражує однокласників та вчителів. Утім люблячі матусі про це рідко думають… і тут мова йде зовсім не про коронавірус, який становить серйозну загрозу,  а про інші респіраторні захворювання, звичайнісінький грип. Тож зараз вчителька побоюється. що з відкриттям шкіл у нас буде просто катастрофа.

«Діти хоч за віком і молоді, та імунітету у них ніякого. Моя 90-річна бабуся більш сильна і енергійна, бо все життя у селі працювала на землі, ніколи не сиділа на місці. А молодь тепер що… Від телефонів їх не можна витягнути. Цілі перерви сидять за партами, майже ніколи не виходять із класів. Навіть якщо телефони в них відібрати… все одно сидітимуть, бо звикли. Просто розмовлятимуть про своє… але теж за партами. Мало яке дитя гасатиме коридорами. Знаєте чому? Тому що внутрішньо давно у дітей інструкція: бігати не можна, бо будуть сварити. Так учать часто у них вдома. Утім ще більше таких настанов малеча чує саме в школі від першої вчительки. «Будеш носитися школою – зауваження у щоденник. Є зауваження – вдома сувора розмова з батьками, а нерідко і ляпаси. На жаль, так неправильно влаштоване наше суспільство. Та й бігати через гаджети діти навіть відвикли».

Звісно, телефон – це чудово, можна будь-коли бути на зв’язку з рідними… але він ще й опромінює, про це мало хто думає. А сидячий спосіб життя викликає масу захворювань і про це скаже будь-який лікар! Це й сколіоз, що особливо часто розвивається у теперішніх підлітків, і втрата зору, і головний біль, і зниження імунітету. Звісно, це все відбувається не за день-два, а довго і непомітно. Але в результаті – практично фінал завжди один. До того ж Інтернет – це загроза психічному здоров’ю…. адже викликає залежність. А ще – там багато торговців наркотиками, які вміло маніпулюють молоддю і підсаджують дітей на шкідливі звички, там багато порно і різних розбещень. Відомо, що 80% людей заходять в Інтернет лише заради сексу. А в школярів, особливо у старшокласників , до цього питання ще й підвищена зацікавленість. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост