Після солярію у жінки утворилися дірки на обличчі

Солярій може бути неймовірно небезпечним. Солярії вбивають сотні людей щороку – ті, хто виживають, змушені роками лікуватися та часто мають страшні каліцтва, пише газета «ЯСНО».

За статистикою NHS, щорічно діагностується 147 000 нових випадків немеланомного раку шкіри і близько 16 000 нових випадків меланоми. За інформацією Міжнародного науково-дослідного інституту профілактики, молоді чоловіки і жінки, які користуються соляріями, подвоюють ризик смертельної форми раку шкіри. І, починаючи з 1990-х років, рівень захворюваності серед людей у віці від 25 до 49 років збільшився на 70%, пише газета The Sun.

Чотири жінки поділилися своїми історіями про криваві рани, численні операції та потворність, щоб попередити інших про небезпеку смертельної хвороби.

Перша героїня, що вирішила поділитися пережитим почала використовувати солярії, коли їй було всього 13 років. Дівчина протягом 11 років тричі на тиждень  їздила в солярій, де засмагала по 20 хвилин щоразу.

Коли вона заручилася зі своїм коханим шість років тому, почала ходити на 20-хвилинні сеанси шість-сім разів на тиждень.

У 24 роки помітила на носі пляму, яка не зникала. Це був рак. Аби врятувати їй життя, хірурги вирізали шматок із обличчя в районі ніздрі. Згодом дівчині вставили шкірний трансплантат, але на носі і грудях досі залишилися страшні шрами. Вона сказала: «Я хочу, щоб підлітки побачили фотографію діри в моєму носі, щоб вони знали, що може статися». Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост