Site icon zakarpatpost.net

Чому закарпатцям у магазинах та супермаркетах продають хвору картоплю

Супермаркети завалені привозною чужою продукцією. Вітчизняні виробники навіть із якісною картоплею не завжди можуть сформувати пакет необхідних документів, а щоб  картоплю перевезти з однієї області в іншу, потрібні окремі дозволи на кожну машину, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

«Якої б якості не була картопля, за міжнародними угодами українські супермаркети не можуть відмовитися від поставок. Єдине, як можуть реагувати, –  трохи знижувати вартість неякісної продукції при продажу населенню», – каже виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова.

Утім до таких дій у нас також майже не вдаються. Тому на ринках картопля завжди якісніша. Зазвичай та, яку продають самі виробники.

 А тепер трохи про шкоду картоплі для організму загалом.

Фактично корисних компонентів у цьому продукті немає. Тим більше що сиру картоплю ніхто не їсть, а в процесі приготування усі вітаміни вбиваються.

Зате кожна картоплина містить багато  крохмалю, який допомагає набирати зайві кілограми.

Також крохмаль викликає в організмі процеси бродіння, отруєння, закупорку капілярів. Експерти попереджають, що крохмаль пригнічує засвоюваність йоду, а це відбивається на роботі щитовидної залози і провокує онкозахворювання. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост

Exit mobile version