У Закарпатських селах встановлюють оригінальніші пам’ятники, ніж у містах

Ужгород – місто міні-скульптур, але кам’яних пам’ятників у ньому майже немає. А на Свалявщині – ціла алея кам’яних скульптур і всі вони оригінальні, цікаві та дуже личать нашому краю.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Камінь – природний матеріал, тому він ідеально вписується у закарпатський ландшафт. І скульптори створили дійсно доречні композиції. Шкода, що в Ужгороді за державні кошти встановлюють страхіття на кшталт дорогущого монстра на набережній Незалежності, що не прикрашає, а спотворює місто.

Загалом пам’ятники, які замовляють чиновники майже ніколи не відрізняються цікавістю та красою. Сумно, що такі гроші розтринькуються направо і наліво.  А в Хусті, для прикладу, і взагалі немає пам’ятників, крім пародії на Шевченка з крилами авторства того ж Гречаника, що і скандальна «Свіча пам’яті» в Ужгороді та старих радянських.

Що й казати… варто повчитись закарпатським містам від деяких сіл у плані створення оригінальних малих архітектурних форм! А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО.Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост