Що позитивного вдалося досягти за роки незалежності

За роки незалежності в Україні сталося багато позитивних змін. Ми нарешті стали нацією, про яку знає весь світ, ми під час революцій показали свою згуртованість, незламність  і те, що не приймемо будь-який режим, як росіяни. Із нас почали брати приклад білоруси, що неймовірно радує. Тож які головні здобутки України за 29 років? – пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Безвіз

Перше, що закарпатці чекали найбільше, напевно, серед українців – це безвіз. Звісно, мешканці найбільш західної області України завжди їздили за кордон, тож логічно, що двері до Європи кілька років тому символічно відчинилися саме в Ужгороді. Це – приємна подія, через яку, власне, і відбулася Революція Гідності.

Віра

Україна отримала свою православну церкву. Хоч цьому поки що радіють не всі, але це – неймовірно важлива подія, бо Україна ще більше відділилася від Росії і нас церковні питання більше не пов’язують. Крім того, князь Володимир хрестив не Москву, а Київ, тож саме Україна є першою і найбільш важливою правонаступницею православ’я.

Армія

Нарешті наша держава має свою повноцінну армію, що здатна захищати суверенітет. Наші воїни є нашою гордістю, вони показують справді геройські вчинки. 128-ма окрема гірсько-штурмова закарпатська бригада від початку війни на Сході, на жаль, мала втрати, але нею пишається вся Україна, адже бійці відзначились у найбільш важливих боях.

Інвестиції

Хоч їх і не стільки, як хотілося б, але вони є. В Україні діє багато міжнародних фірм, підприємств та корпорацій. Закарпаття має на своїй території іноземні заводи, підприємства та готелі, що дають робочі місця саме мешканцям нашого краю.

Дороги

Хто що б не говорив, а в останні роки вони стали кращими. Більше проводиться капітальних ремонтів, заново перестеляються великі ділянки важливих транспортних артерій. Звісно, хотілося б більше, але на все одразу не вистачає коштів.

Будівництво

Останнім часом після тривалого застою активно почали  зводитись великі офісні та торгові центри, багатоповерхові будинки. Забудова проходить доволі швидкими темпами. На жаль, Закарпаття далеко не в лідерах, але з мертвої точки ми точно зрушилися… причому далеко не на один крок.  Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост