В Ужгороді майже наполовину зросла кількість безробітних

А почуває він себе невтішно, саме так можна кваліфікувати цей стан спираючись на цифри. За останні 6 місяць області зареєстровано більше 10 тисяч безробітних, їх кількість з початку року зросла на 40%. А Ужгороді на 15% зменшилось виконання бюджетних надходжень і тенденція до погіршення, пише Закарпаатитя онлайн.

Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота₴роші»! Тел. 050 222 50 50

Василь ГОМОНАЙ, заступник Ужгородського міського голови:

– Ми бачимо порядком 30%  від 17 березня приміщень звільнилось і деякі, на даль, напевно не відновлять свою діяльність, тобто загальні тенденції негативні.

Бізнес, який постраждав найбільше: туризм, логістика та перевезення та ресторанний бізнес.

Мар’яна Федака, керівник Центру підтримки підприємництва:

– Одні відкриваються, другі закриваються,  найбільше постраждав бізнес: туризм, ресторанний бізнес, логістика та перевезення, тому що черги на кордонах, тому що перевіряють кожну людину, це також впливає, зрив термінів постачання сировини та обладнання, багато підприємців працюють не на повну потужність так як зменшилась кількість працівників,   за оренду я уже сказала і погашення кредитних зобов’язань бізнесу перед банком,  також було до нас зверталися підприємці.

Центр підтримки підприємництва з 2018 року працює при департаменті економічного розвитку та торгівлі і консультує підприємців-початківців. Його фахівці допомагають просувати стартапи, а бізнесменам малої та середньої ланки розібратись в юридичних аспектах ведення справи. “Обласна федерація роботодавців Закарпаття” відстоює самі принципи успішного ведення бізнесу. На думку Володимира Панова, в Україні чимало нелогічних і навіть суперечливих законів та принципів роботи, які лише шкодять. А в умовах світової кризи і поготів.

Володимир ПАНОВ, голова Організації роботодавців “Обласна федерація роботодавців Закарпаття”:

– Вона повинна базуватися на логічних послідовних що бізнес, котрі залишаються стабільними як мінімум 5-7 років, правила гри так змінюються, що бізнес,  тим більше малий бізнес, який не має своїх юристів, системи людей,  він не встигає вивчати закони, які приймаються нові і не встигає перелаштувати свою роботу, тільки -тільки він вивчив  закон знову змінився і він знову замість того, щоб створювати прибуток, він починає там роботи, вивчати нові закони.

Спільного знаменника в питанні виживання бізнесу під час пандемії  — нема і бути не може. Тут головне, на думку фахівців, зберігати спокій, спробувати зберегти людей на виробництвах і шукати можливості для розвитку навіть в такій ситуації. А ти завжди пам’ятай, що знайти роботу допоможе газета РоботаГроші. ЗакарпатПост