Про це ти прочитаєш тільки в газеті «ЯСНО» №35

Лікарень, шкіл, та депутатів стане менше

На 25 жовтня 2020 року Верховна Рада призначила проведення місцевих виборів по всій Україні. У цей день виборці обиратимуть мерів, депутатів 22 обласних рад, 119 районних, а також міських, селищних і сільських. 

Купи свіжий номер газети ЯСНО

До цього дня нібито ще й далеко, але кандидати на всю красу почали боротьбу за обміряне крісло. Особливо це стосується тих, хто хоче бути головами ОТГ. Отже, районів незабаром більше на Закарпатті не буде, замість них буде створено 6 округів: Ужгородський, Мукачівський, Хустський, Берегівський, Тячівський та Рахівський. Найбільшим стане Хустський. Таке об’єднання було далеко не добровільним і супроводжувалося масою скандалів. Наприклад, щодо угорського округу з центром у Берегові чи Рахівського, створення якого вдалося вибити лише після багатьох звернень до Києва. До того ж якщо при створенні округів угорське питання ще так-сяк врахували (не надто вдоволені цим поділом навіть самі угорці), то словаків-чехів просто залишили за бортом. Більше – у газеті ЯСНО.

Як чиновники розкрадали коронавірусні гроші

Чутки про те, що гроші, виділені урядом на боротьбу з коронавірусом використовують нераціонально, областю поширювалися давно. Проте раніше це було на рівні чуток. Йшлося про те, що Закарпатська ОДА закуповує дорожезні засоби захисту, хоча ті ж маски чи рукавиці набагато кращої якості можна придбати у рази дешевше.

Тож поки у закарпатців був карантин, у продавців медобладнання та деяких чиновників почалися справжні «жнива». Поки одні віддавали останні гроші за ліки від смертельної хвороби, інші набивали кишені банкнотами. Шокуючі деталі – у газеті ЯСНО.

Закарпатка відправила у Київ цукерки… по дорозі хтось з’їв пів коробки

Ви відправляєте близьким подарунок і радієте за отримувача, але до нього ваш сюрприз доходить пошкодженим.  Колись на цю тему часто жартували, а зараз багато поштових і кур’єрських служб. Тож, здавалося б, кожна дорожить репутацією і клієнтом, тому незручностей бути не повинно. Але є.

Днями ужгородка Алла відправила знайомим до Києва закарпатські подарунки: хлопчику – цукерки, а батькам – коньяк. Жінка раділа, що все добре і її друзі дегустують закарпатські гостинці. Та яким же було її здивування, коли дізналася страшну правду… Що відбувалося далі? Про це – у газеті ЯСНО.

Заблукавши у лісі, подружжя стареньких тиждень виживало на ягодах і жуках

Уціліти вдалося дивом

Пара пенсіонерів поїхала в ліс на ягоди і заблукала, старенькі тиждень жили в дикій гущавині, їли листя дерев та пили воду із калюж. Їх ніхто не шукав, і вони ледве вибралися з нетрів живими.

Ця історія трапилася 20 років тому, а розповіла її старенька ужгородка Марта Синьо. Жінці 84 роки і вона вирішила розповісти газеті «ЯСНО» свою захоплюючу історію.

 «Тоді нам з чоловіком було по 64. Ми обоє були на пенсії і мали вільний час, щоб мандрувати. У нас була дача в Ужгородському районі, куди ми часто їздили. Одного разу звідти вирішили пішки податися по ягоди аж у Перечинський район», – каже закарпатка. Повний текст читай у газеті ЯСНО.

10 продуктів, які вас повільно вбивають. І ви можете їсти їх щодня!

Бургери, піца, смажена курка, тістечка, шоколадки, кола… Навіть не підрозрюючи, багато хто отруює не лише організм, але й своє життя. Усе більше у всьому світі почало підніматися питання здорового харчування. Особливо актуальним це є зараз, у період пандемії, коли кожному хочеться мати сильний імунітет, аби вистояти перед невідомою небезпекою.

Уся Європа зараз у пошуках відповідей на питання, що краще їсти і від яких продуктів корисніше відмовитись. Наші сусіди чехи все більше пишуть про шкідливі продукти. І сьогодні газета «ЯСНО» пропонує вам матеріал чеської газети «Блекс» про 12 продуктів, які повільно вбивають людей.

Після купання у цій воді молодиці знаходять справжнє кохання

• У цій воді купалася сама імператриця

• Вона у сто разів краще омолоджує шкіру, ніж будь-який крем

• Закарпатська жебрачка після купання тут знайшла щастя

Гучний шум води, потужна енергія природи, несамовита течія, яка проривається крізь камені. Закарпаття славиться чарівними водоспадами, які завжди вважалися джерелом молодості та краси. Кажете, істина у вині? Ні! Вона у воді! А ще у ній неприборкана сила природи, настояна на ароматах дрімучих лісів. Хочете бути здоровими? Занурюйтесь у водоспади! Щоправда, вода у них дуже холодна, адже б’є з–під землі і протікає часто непролазними карпатськими хащами, де майже не пробиваються сонячні промені. Сьогодні газета «ЯСНО» помандрує саме до одного з них. Він знаходиться на Перечинщині поблизу села Лумшори.

Її викинули помирати у пологовому як непотрібний біоматеріал

Ініціатором вбивства онучки була рідна бабуся

29 серпня 1977 року дівчинка вагою трохи більше кілограма уся в дротиках і трубках лежала у блоці для новонароджених. Але поблизу не було видно стривожених батьків, які б тримали дитину за руку, відчайдушно бажаючи, щоб вона вижила. Мати Меліси Оден покинула лікарню, вважаючи, що дитина померла в результаті аборту, який вона зробила на восьмому місяці вагітності.

Аборт виявився невдалим, але мати Меліси протягом 36 років і гадки не мала, що дитина вижила. Після того як Меліса дізналася про драматичний початок свого життя, вона провела майже два десятиліття, намагаючись знайти відповіді, і з’ясувала, що біологічна мати не хотіла робити аборт. Меліса також дізналася, що своїм життям вона зобов’язана медсестрі, яка почула слабкий крик дитини, викинутої як медичні відходи. У низці жахливих подробиць з’ясувалося, що в той день чергувала ще одна медсестра, яка доручила іншим «залишити дитину в кімнаті вмирати». Вражаюче, але ця медсестра була бабусею малятка. Шокуючі подробиці цієї вражаючої історії – тільки у газеті ЯСНО.

Українська заробітчанка померла під час пологів  у Польщі, а її доньку через  два тижні знайшли в колодязі

Жителі невеликого польського містечка в Ґостинському повіті були шоковані, як нестерпно смердить вода в глибокому шестиметровому колодязі на території однієї з ферм. Поліція знайшла в ньому труп новонародженої дитини. А двома тижнями раніше там же під час пологів трагічно загинула українка. Тоді тіло дитини не знайшли, а мати та бабуся 25-річної заробітчанки Тетяни, яку не відвезли народжувати до лікарні, нікому не сказали, що дитинча викинули в колодязь.

Тетяна працювала в місцевому фермерському господарстві. У неї почалися інтенсивні пологи і щось пішло не так. Дівчина померла від кровотечі, хоча якби до неї вчасно викликали медиків, вона залишилася б живою. Де в той час були її мати та бабуся – невідомо. Більше – у газеті ЯСНО.

Напилася таблеток, бо ревную. Сашка до всіх, а йому на мене начхати

Дівчина закохалася у свого шефа і божеволіє від почуттів. Роман почався, коли він був одруженим, тож вони одразу домовились про секс без зобов’язань. Але тепер ситуація змінилася, і вона просить поради в читачів газети «ЯСНО».

Я одразу після закінчення університету влаштувалася на приватну фірму бухгалтером. Мені було 22 роки, а Олександру – 38. Він дуже культурний, розумний і гарний – високий, стрункий із блакитними очима та каштановим волоссям. Однак тоді я сприймала його лише як свого роботодавця. Повний текст – у газеті ЯСНО.

Картини єнота-художника коштують 4 тисячі гривень

Пайпер – не просто єнот, він – художник.

Маленька тваринка має 142 тисячі шанувальників у соцмережі, серед яких багато охочих купити картини.

Вчені давно перевіряють здатність тварин малювати. І єноти виявилися напрочуд здібними. Підтвердженням цьому є і Пайпер. Для створення полотен він використовує лапки, які змочує у фарбу та залишає свої милі відбитки. Малювання здається йому захоплюючою грою, яка дуже подобається єноту. Більше – у газеті ЯСНО.

Колега розставляє ноги перед моїм чоловіком. Що робити?

Чоловік має не просто коханку, а кілька років ходить до неї, розповідаючи вдома, що їздить у відрядження. Більше того, у неї від нього є маленька дитина. Жінка про все дізнається цілковито випадково. І тепер думає, розлучатися з ним чи ні. Свою історію вона розповіла газеті «ЯСНО» з надією, що хтось дасть їй пораду про те, яке рішення прийняти, адже пара разом виховує шестирічного сина.

Ми одружені 12 років і виховуємо десятирічного сина. Наші стосунки завжди були добрими, виваженими, спокійними, я беззаперечно довіряла чоловікові і ніколи не могла подумати, що він може мені зрадити. Повний текст – у газеті ЯСНО.

Об Філю гасили недопалки, а потім викинули з вікна

Зараз він ледве пересувається, повністю сліпий, орієнтується у просторі виключно за запахом, має проблеми зі слухом, але життєрадісний і довірливий.

Колишні господарі викинули таксу в вікна власної оселі. Цей момент зафільмував сусід, що живе поверхом вище. Він і викликав поліцію.

«Я відкривав вікно, коли бачу – собака. Взяв телефон і почав знімати. Він взяв Філю за хвіст і кинув униз», – розповів хлопець.

За його словами, співмешканка чоловіка вийшла лише тоді, коли приїхали правоохоронці.

Місцева мешканка Діана знайшла пса на металевій решітці. Каже, собака був знесилений, побитий та ледве дихав. Всю цю неймовірну історію ти можеш прочитати тільки газеті ЯСНО.

18-річний мажор прямо на вулиці серед білого дня зґвалтував хлопчика

Дитина пригадує про події того дня зі сльозами на очах. Мати хлопчика запевняє, що син кілька ночей взагалі не спав, боявся, що однолітки над ним глузуватимуть. Вона також додає, що усе сталося посеред білого дня і шокована, як таке могло трапитись.

За її словами, підліток гуляв із друзями, як раптом до нього підійшов чоловік і попросив допомогти поштовхати мопед. Хлопець погодився, вони відійшли у парк, де незнайомець почав викручувати йому руки, знімати штани і ґвалтувати. Стратон прийшов додому розбитим, переляканим і все розповів батькам, а ті одразу звернулись у поліцію. Більше – у газеті ЯСНО.

Жінка стала  кращою подругою синиці після порятунку її від смерті

Домашніми улюбленцями можуть стати не лише котики та собачки. Дехто береться виходжувати диких птахів, які потрапляють у складні життєві ситуації чи зазнають травм, і прив’язується до них. Та й вони відповідають людині взаємністю, дякуючи за спасіння.

33-річна менеджерка транспорту годувала пташенятко, що випало з гнізда у її саду, протягом десяти тижнів, вона врятувала блакитну синицю від смерті – і тепер у неї є крихітний приятель, якого вона бере з собою на роботу.

Дінкі  уважно дивиться на господиню, коли вона щось говорить, літає по саду і щебече свої пісні. Повний текст – у газеті ЯСНО.

Козу заарештували за відсутність маски

Тварина безтурботно розгулювала центром міста і паслася на газоні. Як раптом до неї підбігли якісь люди і почали кудись тягнути.

Виявляється, нещасну рогату забрали до поліцейського відділку, але не за те, що вона втекла з дому, а тому, що була між людьми без маски. Цю кумедну історію ти можеш прочитати повністю у газеті ЯСНО.

Ягня народилося з людським тілом

Бувають же чудасії у природі. Пояснити деякі мутації не в силах навіть вчені. Але в даному випадку усі вважають, що вівця завагітніла від господаря, бо її дитинча мало форму людської дитини. А як це сталося – навіть важко собі уявити. Інцидент стався у фермера Леді Фрер з Кейптауна. Ягня з людським тілом шокувало вчених з усього світу. Більше – у газеті ЯСНО.

Чоловік два роки тримав дружину в підвалі, дозволяючи усім ґвалтувати її за 130 гривень

Вона їла на підлозі з металевої миски і справляла потреби в кутку своєї в’язниці

Суддя не зміг приховати своє обурення під час читання вироку.

Суд засудив Міріана та Анджея до 12 років позбавлення волі за зґвалтування жінки, ув’язненої в підвалі. Вони дозволяли її ґвалтувати хоч кому всього за 20 злотих (130 гривень).

Пекло жінки тривало два роки. Драму, яку пережила Єва, важко уявити. Українка вийшла заміж за значно старшого Маріуша. Відразу після весілля чоловік почав її бити. Коли у 2009 році вона народила молодшу доньку, він зачинив дружину в підвалі будинку. Разом із братами Міріаном та Анджеєм чоловік нещадно гамселив, ґвалтував, принижував і зв’язував дружину. Шокуючі подробиці цієї історії – у газеті ЯСНО.

Після 20 років шлюбу жінка задушила чоловіка а його тіло залила бетоном

У лютому цього року в поліцію звернулася жінка похилого віку, яка повідомила: її син пропав. За словами матері, чоловік проживав разом з дружиною. Зв’язок з ним пенсіонерка втратила ще в серпні 2019 року. Правоохоронці опитали дружину зниклого безвісти. Вона розповіла, що вони з чоловіком розлучилися ще в липні 2019 року. Потім він нібито виїхав на заробітки.

 Однак оперативники запі- дозрили, що жінка намагається ввести їх в оману. Півроку поліцейські продовжували роботу по встановленню місця знаходження чоловіка. Згодом з’ясувалося, що він не залишав територію регіону. Співробітникам карного розшуку вдалося встановити, що до зникнення місцевого жителя причетна його колишня дружина. 39-річній жінці нічого не залишалося, як дати свідчення і показати місце, де вона заховала тіло. Його знайшли у дворі будинку у надвірному туалеті підозрюваної під шаром цементу. Більше – у газеті ЯСНО.

32-річний чоловік убив і з’їв сімох дітей

Канібалу було 32, коли його визнали винним у страшному вбивстві сімох невинних дітей. Свою провину він не заперечував, одразу сказав, що вбивав, однак те, що їв своїх жертв заперечував.

Ім’я вбивці часто використовувалося батьками як попередження для неслухняних дітей, щоб вони задумалися над своїми вчинками. Після суду чоловіка стратили шляхом розстрілу. Шокуючі подробиці цієї історії – у газеті ЯСНО.

Батько помстився за сина, застреливши його вбивцю

Посеред білого дня в Чернівцях на сходах пострілом у голову вбили чоловіка.

 Бійка потрапила на камери відеоспостереження: видно, як один чоловік підбігає до другого і починає його бити. Другий дістає пістолет і стріляє в упор. Після цього вбивця спокійно, з пістолетом в руці, залишає місце події.

Поліція швидко відшукала 54-річного азербайджанця і затримала. Повний текст – у газеті ЯСНОБільше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост