Чому угорці можуть програти вибори на Закарпатті

Вибори до ОТГ на носі і політичні партії на Закарпатті починають потроху активізуватися. Нині це робиться досить кволо, навіть не всі політсили назвали своїх кандидатів.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Газета ЯСНО уважно стежить за партійним життям області і вивчає політичну ситуацію. Далеко не всі бажаючі зможуть отримати омріяні мандати, навіть із тих, хто нині біля керма. Змінюється життя змінююються і виборці.

Сьогодні публікуємо погляд Укрінформу щодо політичної ситуації перед виборами у нашому краї.

– Під великою загрозою – подолання 5-відсоткового бар’єру для представництва у обласній раді угорців, – каже Тужанський. – На місцевих виборах 2015 вони здобули безпрецедентний успіх та дуже високий результат. Повторити його вони точно не зможуть, бодай тому що за останні 5 років їхній електорат у буквальному сенсі покинув країну та регіон. Крім того, проти угорців грають внутрішні міжусобиці та велика кількість сильних конкурентів на місцях. Останні новини – УМДС і КМКС домовилися спільно йти на місцеві вибори. Питання – що це буде за кампанія. Раніше угорські партії загравали з темами «самоврядності» Закарпаття, і такі наративи на тлі скандалів з угорським районом та українсько-угорським протистоянням можуть бумерангом вдарити по тих, хто цю провокаційну карту спробує розіграти. У всякому разі, так було всі попередні рази. Ну й іще один момент щодо угорців: якщо вони не подолають 5% бар’єр до обласної ради, то це буде фіаско, і логічним підсумком вектору, який обрали угорські лідери 3-4 роки тому. Не виключаю, що у разі фіаско Будапешт буде скаржитися на те, що українська держава не створила належних умов для забезпечення представництва угорців у органах місцевого самоврядування. Також цікавими будуть вибори в окремих угорських ОТГ, бо не всюди досі перемагали представники КМКС і УМДС. Є угорські кандидати і в інших політичних силах, – вважає Дмитро Тужанський. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО.Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост