Як закарпатські чиновники розкрадали коронавірусні гроші

Чутки про те, що гроші, виділені урядом на боротьбу з коронавірусом використовують нераціонально, областю поширювалися давно. Проте раніше це було на рівні чуток. Йшлося про те, що Закарпатська ОДА закуповує дорожезні засоби захисту, хоча ті ж маски чи рукавиці набагато кращої якості можна придбати у рази дешевше, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Тож поки у закарпатців був карантин, у продавців медобладнання та деяких чиновників почалися справжні «жнива». Поки одні віддавали останні гроші за ліки від смертельної хвороби, інші набивали кишені банкнотами.

Закарпатські політики та деякі міські голови публічно піарились закупівлею для лікарень апаратів штучної вентиляції легень. Ще б пак! Перед виборами – це дуже гарний і продуманий крок! Та й із захмарних зарплат – це не такі вже й великі гроші! Через коронавірус змінилося життя кожного з нас… Хтось втратив роботу, а хтось – зібрав досить гарні статки.

Інформація про те, що з коронавірусними грошима на Закарпатті щось не так, поширилися у ряді засобів масової інформації ще у квітні. Тоді чиновники поспішно запевнили, що це все неправда.

 «Керівництво департаменту охорони здоров’я не приймало одноосібно рішення щодо жодних закупівель медичної апаратури, рукавичок, костюмів захисту для медиків тощо. З моменту прийняття рішення обласною радою про виділення 153 мільйонів гривень на боротьбу із коронавірусом COVID-19 усі витрати коштів здійснювалися під чітким контролем представників Закарпатської обласної ради та керівників медичних закладів області!» – йшлося у повідомленні.

Також зазначалося, що департаментом охорони здоров’я ще 18 березня було створено експертну робочу групу.

«Що придбати, у якій кількості, а також вимоги до закупівель визначала виключно експертна група. Експертною групою були визначені технічні вимоги до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) і систем рентгенівської діагностичної пересувної цифрової апаратури та до засобів індивідуального захисту», – наголосили у Закарпатській ОДА. Далі буде… Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост