Після купання у цій воді молодиці знаходять справжнє кохання

• У цій воді купалася сама імператриця

• Вона у сто разів краще омолоджує шкіру, ніж будь-який крем

• Закарпатська жебрачка після купання тут знайшла щастя

Гучний шум води, потужна енергія природи, несамовита течія, яка проривається крізь камені. Закарпаття славиться чарівними водоспадами, які завжди вважалися джерелом молодості та краси. Кажете, істина у вині? Ні! Вона у воді! А ще у ній неприборкана сила природи, настояна на ароматах дрімучих лісів. Хочете бути здоровими? Занурюйтесь у водоспади! Щоправда, вода у них дуже холодна, адже б’є з–під землі і протікає часто непролазними карпатськими хащами, де майже не пробиваються сонячні промені. Сьогодні газета «ЯСНО» помандрує саме до одного з них. Він знаходиться на Перечинщині поблизу села Лумшори.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

На Перечинщині водоспадів декілька: а саме п’ять великих та 10 малих. Найбільші з них: Соловей, Буркач, Давір, Переступень та Крутило. Вони розташовані за 3,5 км від села, на річці Туричці (притока Тур’ї), неподалік від Полонини Руна.

Давір вражає найбільше. Вода стікає з висоти понад 4 м, утворюючи біля підніжжя невелике озеро, вода в якому є дуже чистою і холодною.

Навіть дивитись на цей водоспад можна годинами. Між велетенськими кам’яними брилами, які стоять там, напевно, від початку світу, вода б’є потоком і стікає з висоти. Гігантські брили настільки великі, що на них може приземлитися гвинтокрил і поміститись далеко не один автомобіль. Вони нагадують якісь платформи де-не-де з’єднані між собою. Місцями на каменях видно вибоїни, які виточила вода. Тут дійсно можна переконатися у правдивості того, що, як кажуть в народі, вода камінь точить.  Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост