На Закарпатті з’явилося бджолине село із розумними вуликами

У селі Колочава на Закарпатті облаштували атракційну пасіку, що демонструє історію розвитку бджільництва в Карпатах.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Про це пише Укрінформ з посиланням на повідомлення Національного природного парку «Синевир».

Атракційна пасіка демонструє історію розвитку бджільництва від вулика-дуплянки до «розумного» вулика, оснащеного різними сенсорними датчиками.

Зазначається, що для відвідувачів тут побудували дерев’яну бесідку, проклали кам’яні доріжки, закупили спеціальні захисні костюми.

Пасічники сподіваються, що це допоможе зберегти чистоплідність карпатської бджоли, популяризувати карпатські продукти бджільництва серед туристів, зацікавити молодь.

Територія нацпарку – одна з екологічно найчистіших в Україні, а особливі географічні та кліматичні умови гірського краю і величезне різноманіття медоносних рослин дали змогу зберегти тут донині автохтонний медоносний вид бджоли – карпатський.

Місцеві пасічники об’єдналися і виграли проєкт «Карпатська бджола – спільні заходи із збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні».

«Проєкт спрямований на створення цілісних підходів до збереження аборигенної карпатської бджоли разом з промоцією традицій бджільництва в Карпатах. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО.Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост