10 продуктів, які вас вбивають: маргарин, чипси, алкоголь, енергетичні батончики

Бургери, піца, смажена курка, тістечка, шоколадки, кола… Навіть не підрозрюючи, багато хто отруює не лише організм, але й своє життя. Усе більше у всьому світі почало підніматися питання здорового харчування. Особливо актуальним це є зараз, у період пандемії, коли кожному хочеться мати сильний імунітет, аби вистояти перед невідомою небезпекою, пише газета «ЯСНО».

Отже, 10 найбільше небезпечних продуктів. Продовження. Початок тут.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Маргарин

Маркетинг в харчовій промисловості призвів до помилкової думки, що він – одна зі здорових альтернатив вершковому маслу. Не правда! Він виготовлений з гідрованих рослинних олій, тому навіть менш природний, ніж можна було б очікувати.

Мало того, що це практично хімічний продукт, але як і у рафінованій олії, ви також зіткнетесь з високим вмістом трансжирних кислот. Знову це загрожує серцю, судинам і підвищує рівень холестерину.

Якщо вже ніяк не можете без цього продукту, краще використовуйте свіже вершкове масло або домашню сирну масу для випічки, яку ви зможете створити за лічені хвилини, і це вийде навіть набагато дешевше.

Чипси

Усі продукти, які смажилися у великій кількості олії, містять небезпечну речовину, яку називають акриламідом. Популярні смажені картопляні чипси не є винятком. Акриламід збільшує ризик раку товстої кишки, молочної залози, передміхурової залози та прямої кишки.

Якщо вам не вже занадто хочеться картопляних чипсів, спробуйте приготувати свої, домашні. Для цього достатньо нарізати картоплю тонкими скибочками, змастити оливковою олією і запекти в духовці. Потім злегка посоліть їх і насолоджуйтесь справжнім смаком картоплі. Ви будете справді приємно здивовані!

Алкоголь

Алкоголь – суперечлива тема, особливо у зв’язку зі зниженням ваги. Видалити його повністю з меню – справжній виклик для багатьох. На жаль, спиртне аж ніяк не впливає  на здоров’я позитивно.

Алкоголь містить багато калорій, викликає зневоднення організму, пошкоджує печінку, сприяє розвитку депресії і не в останню чергу шкодить вашій шкірі. Під впливом алкоголю ви втрачаєте здатність приймати раціональні рішення, тому регулярне споживання призводить до проблем, а не до рішень.

Не продовжуйте тероризувати свою печінку, мозок чи шкіру, які є дзеркалом вашого здоров’я. Побалуйте себе келихом якісного білого вина лише один-два рази на місяць або повністю відмовтеся від алкоголю. Без нього не лише можна жити, але й життя стає набагато якіснішим!

Енергетичні батончики

Ви уникаєте солодощів, але не можете протистояти енергетичним батончикам? На жаль, вони нічим не кращі за шоколад, їсти який останнім часом багато хто боїться. Але ж більшість батончиків – це калорійні бомби, насичені цукром у вигляді кукурудзяного сиропу, консервантів і трансжирів.

Не  переймайтесь. Вихід є! Приготуйте собі солодощі з горіхами або якісним високопроцентним шоколадом. Ви віддасте перевагу здоровим жирам, які в свою чергу сприяють схудненню, і уникнете простих цукрів, які просто підтримують бажання з’їсти щось солоденьке. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост