Нардеп-кнопкодав Поляк поскаржився поліції, бо підозрює, що його діяльності шкодить інвалід-колясочник. ДОКУМЕНТИ

А.Гепенко є послідовним опонентом В.Поляка, але жодних реальних підстав для звинувачення на його адресу в заяві не наведено.

Народний депутат від Закарпаття Владіслав Поляк поскаржився правоохоронцям на створення штучних перешкод в роботі народного депутата через створення його фейкових сторінок у мережі Фейсбук. Про це свідчить його заява до Головного управління Національної порліції України в Закарпатській області, пише Закарпаття онлайн.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Як інформує журналістка з Виноградова Олена Мудра, “з пояснень, відібраних у його помічника на громадських засадах і, за сумісництвом, адвоката нардепа Василя Мишинчука, випливає, що підозрюють у цьому людину з першою (!) групою інвалідності, журналіста і громадського активіста – Андрій Гепенко (Andrew Gepenko) (на фото з оригінального допису)”.

“У нардепа вдосталь часу на зашквари, гречкосійство, боротьбу з опонентами і активістами та плітки. В той же час ефективність його роботи у Раді, для країни і округу, залишає бажати кращого.

Згідно з даними з офіційного профілю Владіслава Поляка на сайті Верховної Ради, за рік своєї діяльності він:
– був присутній в Раді 112-ть з 119-ти разів;
– один раз виступав з місця;
– подав 10 депутатських запитів, проте жодного з них по відношенню до Виноградова чи району;
– став співавтором 27-ми законопроектів, якими чинними стали 4;
– вніс 11 правок, з яких врахували одну;
– не виконав жодну з передвиборчих обіцянок.

Разом з тим депутат встиг стати першим кримінальним кнопкодавом, проти якого Офіс Генпрокурора часів Рябошапки відкрив кримінальне провадження. Втім, нова Генпрокурор, Венедіктова, справу до суду, за понад пів року, ще не передала.
У відповідь на це Поляк став одним із підписантів про висловлення недовіри Руслану Рябошапці та підтримав політичну вмотивовану постанову про недовіру Генпрокурору”, – констатує О.Мудра.

Окрім того, як розповідає журналістка, “Поляк не підтримав судову реформу; не дав згоду на арешт Дубневича; не підтримав повернення покарання за незаконне збагачення; не підтримав звільнення Труби; не підтримав перезавантаження ДБР; проголосував за фейкову недоторканність; сприяв провалу судової реформи; підписався під незаконним звільненням директора НАБУ; залишив Авакова в Кабміні (входить до аваківської групи “Довіра”); підтримав призначення Венедіктової; підтримав сумнівну комісію з обрання керівника САП.

Також, він потрапив у ТОП найбагатших нардепів, які, попри багатомільйонні статки,беруть від держави компенсацію за житло: при доході в понад 43 мільйони гривень за 2019 рік, він отримує щомісячну компенсацію в розмірі 19,5 тис. гривень”.

Сам Андрій Гепенко на своїй сторінці у Фейсбуку розцінює дії нардепа Поляка як брудні технології щодо “всіх тих, в кому вбачають конкурентів чи людей, готових відкрито говорити про виявлені порушення чи підкупи”.

“Враховуючи інструменти і важелі впливу, які застосовувалися напередодні позачергових парламентських виборів 2019 року, в першу чергу це обшуки у конкурентів, надумані кримінальні справи, перевірки та провокації, існують реальні загрози повторення цього чи схожого сценарію вже під час передвиборчих перегонів в 2020 році, які можуть зачепити мене або мою сім’ю”, – констатує журналіст.

“Я не боюся, що досудове розслідування вважатиме мене причетним до створення перешкод народному депутату, і готовий навіть захищати себе в суді. Але я боюся, що одного дня до мене прийдуть з незрозумілими обшуками, та навіть щось можливо підкинуть.

…Але, моя громадянська позиція залишається незмінною – місцеві вибори повинні пройти чесно та прозоро.”

Нардеп Владіслав Поляк є одним із засновників політичної партії “Рідне Закарпаття”.