Про це ти прочитаєш тільки в газеті «ЯСНО» №36

  Чому така дорога безкоштовна школа в Україні

На Закарпатті у школах час від часу виникають конфлікти: то дітей образив вчитель, то батьків закликають купити щось для класу, а не в усіх для цього є гроші, то оцінки занижують. При цьому в області немає жодної приватної школи. Чи віджили державні навчальні заклади? Чи готові закарпатці платити за навчання дітей у сучасних приватних школах? Це нині і з’ясовуватиме газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Щедрі обіцянки перед виборами обертаються обманом

Із 1 вересня в Україні зросла мінімальна зарплата. Не набагато, всього на 277 гривень, але й не планово. Тепер вона становить 5 тисяч. Та, як підрахували аналітики Центру аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської школи економіки, така щедрість депутатів та уряду коштуватиме бюджету близько 4 млрд грн.  Як це позначиться на економіці? Чи виграють від підвищення українці?  Чи зможуть підприємці платити в умовах кризи співробітникам більше? Це нині і з’ясовуватиме газета «ЯСНО».

Закарпатців незаконно змушували сидіти на карантині

У районах вже давно забули про маски в магазинах, а в Ужгороді й надалі шантажують покупців

В Ужгороді багато магазинів мають жорсткий масковий режим. «Негайно одягніть маску!» – кажуть агенту газети «ЯСНО».

Видно, що в Ужгороді чиновники найбільш прожерливі на гроші, найбільше хочуть хабарів, шантажують підприємців, відганяють таким чином покупців, щоб бізнес позакривався, адже більшість людей категорично не хоче носити маски…. Та й як то неприємно ходити у закритих приміщеннях, коли й так важко дихати, у масці… Більше цікавого м- у газеті ЯСНО.

Закарпатка померла, ожила і пригадала попереднє життя

• Під час операції бачила зверху своє тіло

• Після воскресіння пригадала всі деталі у морзі

• Після повернення з того світу почала грати на гітарі, хоча раніше цього не всіла

Закарпатка Камілла Ковач після операції на щитовидній залозі пережила клінічну смерть. Вона з висоти бачила власне тіло, лікарів, які намагалися його повернути до життя, операційну… коридор лікарні, а потім морг. Оперували її 20 років тому у Тернополі. У коридорі на неї чекала двоюрідна сестра, якій медики і повідомили страшну новину про те, що жінки не стало. Як вона прийшла до тями, не пам’ятає, зате запевняє, що згадала своє попереднє життя… і вона тоді була виноробом, жила у Іспанії. Тож що це? Галюцинації? Реальні спогади? Сон, у який жінка повірила? Чи існує переродження? І що відбувається з нами після смерті? Це нині і з’ясовуватиме газета «ЯСНО».

Дитина вилила  на себе клей для нігтів

У результаті довелося робити пересадку шкіри, а шрами залишаться на все життя

32-річна мама залишила 18-місячного сина одного в кімнаті, поки винесла з квартири сміття. Її не було поруч із дитиною буквально кілька хвилин. Але цього виявилось достатньо для того, щоб трапилось нещастя. Хлопчик зняв з полиці клей для нігтів, розкрутив його і вилив на себе.

«Син плакав. Опіки були дуже глибокими. Фактично він був навіть не сам, а з моїм батьком. Дід лише на секунду повернувся  спиною, як малий вхопив клей і вилив собі на руку, – каже Лора Такер, мама хлопчика. Повний текст у газеті ЯСНО.

5-річному хлопчику зробили вже 50 операцій, та досі не відновили обличчя після того, як його покусав пес

Маленький хлопчик живе, чуючи у свій бік жахливі глузування як від дітей на дитячому майданчику, так і від дорослих на вулицях та в магазинах. Йому не поталанило, він зазнав нападу двох ротвейлерів. Йому тоді був усього 21 місяць. Зараз дитина перенесла вже більше 50 операцій з реконструкції обличчя.

Травмований малюк втратив всю праву щоку, нижню частину очної повіки, 75 відсотків губи, у нього був прокол правої легені, зламана рука і вибиті всі зуби. Шокуючі деталі – у газеті ЯСНО.

Хто заходив у Київ через Золоті ворота

Від цього українського княжого шедевру європейські правителі були в захваті

Не багато споруд у Києві нагадують українцям про велич нашої прадержави – Русі. Та одна унікальна пам’ятка збереглася прямо в центрі столиці. Це – Золоті ворота. Колись вони були головною міською брамою. Київ починався саме за ними. Ніколи і нікому із загарбників не вдавалось потрапити до міста крізь них. Повністю ворота, на жаль, не збереглися. Нині ми можемо побачити лише їхні залишки, але все одно вони є неймовірно цінною історичною пам’яткою, про яку нині і розповість вам газета «ЯСНО.

Українська монахиня каже, що коти від диявола

Наприкінці минулого року Україну облетіла трагічна звістка про те, що настоятелька  Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря Російської Церкви в Україні (УПЦ МП) у Києві виганяє з території всіх котів, яких до неї прихистила попередня настоятелька. На жаль, стара ігуменья померла, а нова зробила розкол між монашками, які підгодовували бідних покинутих кицьок.

Раніше в цій обителі існували традиції милосердя. Черниці рятували, годували і прилаштовували безліч кішок, та коли змінилося керівництво, тварини стали непотрібними. Євлампія заявила, що коти – від диявола, тож монахині почали закликати людей не підкидати більше котиків і забрати тих, що вже жили при монастирі.  Навіть після розголосу у ЗМІ Евлампія так і залишилася ігуменьєю, від керування монастирем її так і не відсторонили. Більше – – у газеті ЯСНО.

Трьох лисенят катували, повибивали їм зуби та покалічили лапки

Понівечені  маленькі тільця, роздерта шкіра, шерсть у крові, вибиті передні зуби.

Саме такими передали лисенят волонтерці, яка вирішила викупити їх і врятувати.

 Страшний допис оприлюднила у соцмережі зоозахисниця з Дніпра Інесса Капинус.

Жінка дізналася, що трьох дитинчат-лисенят безсердечні жорстокі люди нещадно били і катували. Невідомо, яким чином потрапили тваринки до цих нелюдів, але найімовірніше, що вони вбили їхню маму і не понесли за це жодного покарання. Хоча чоловік, що передав волонтерці малюків, говорив, що лисиці передушили  його курей. Повний текст у газеті ЯСНО.

У собаку стріляли 70 разів. Усе її тіло було в кулях, вона осліпла та втратила вухо

Брудна білошерста собачка у спеку лежала прикутою до дротяного ящика. У неї був роздутий живіт, бо вона очікувала цуценят, але не могла піти пошукати їжу. Що ще гірше, собака не мала уявлення, де вона знаходиться.

Її очі, колись прекрасного осіннього відтінку – оранжево-коричневі, були повністю закриті, склеєні інфекцією, яка їх уразила.

У якийсь момент її щелепу було зламано, а ліве вухо жорстоко відрубане, від нього залишився лише шматок покритого хутром хряща. У її тілі було багато крихітних куль… все боліло. Шокуючі деталі – у газеті ЯСНО.

Застала чоловіка у ліжку з матір’ю.  Виявилося, що ще до знайомства зі мною вони були коханцями

Просто неймовірна історія трапилася в житті Анжеліки Чопей із Ужгорода. Вона дуже любила свого чоловіка та своїх батьків, але рідна мати стала причиною сімейного розбрату, тож зараз одночасно можуть зруйнуватися дві родини. 31-річна жінка вирішила поділитися своєю сімейною трагедією з читачами газети «ЯСНО» і попросити поради, як жити далі. Повний текст у газеті ЯСНО.

Помста за інтим. Двоє дітей по-звірячому вбили та розчленували бізнесмена

Новина просто блискавкою розлетілася містом. Двоє 17-річних підлітків вбили та розчленували чоловіка. Одним із кривавих вбивць була дівчина.

Розправа виявилася вкрай кривавою та жорстокою. Жертвою був 68-річний підприємець турецького походження.

За кілька днів перед вбивством Хасан раптом зник. У квартирі, яку він орендував, сусіди його не бачили, але на сполох забив племінник. Поліція приїхала до нього додому, почала все обшукувати, навіть підвал та горище, але не знайшла нічого…. за винятком слідів крові на першому поверсі. Шокуючі деталі – у газеті ЯСНО.

Чоловік завернув тіло друга у старий килим і викинув на вулицю

Спокійний ранок у спальному районі міста в одну мить перетворився на суцільний жах. Люди мало не непритомніли від побаченого. Ще б пак. Шокуюча  знахідка, яку виявила біля багатоповерхівок випадкова жінка, вражала. Він килима доносився страшний сморід, що різав очі.

Жінка одразу ж зателефонувала у поліцію і за кілька хвилин там уже була ціла гвардія правоохоронців: керівництво обласної і районної поліції, слідчо-оперативна група, криміналісти, пересувна криміналістична лабораторія. На місці поліцейські виявили тіло чоловіка на вигляд близько 25-35 років, загорнуте в старий радянський килим. Повний текст у газеті ЯСНО.

Посеред ночі чоловік нещадно пошматував ножем лікарку. Уся підлога була в крові

Жахливе вбивство лікаря приголомшило нещодавно всю Україну. 43-річна Наталя Дода працювала педіатром більше 20 років. Напередодні трагедії ввечері через агресивну поведінку поліція затримала 45-річного чоловіка, батька двох дітей. Та замість поліцейського відділку небезпечного порушника доправили в лікарню з підозрою на наркотичне сп’яніння. Саме його і підозрюють у вбивстві лікаря-педіатра. Як сталося, що людина здатна на вбивство, у стані неконтрольованої агресії опинилася в лікарні без охорони? Повний текст у газеті ЯСНОБільше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост