Чому закарпатським угорцям загрожує відтягування голосів на інші партії

Вибори до ОТГ на носі і політичні партії на Закарпатті починають потроху активізуватися. Нині це робиться досить кволо, навіть не всі політсили назвали своїх кандидатів.

Газета ЯСНО уважно стежить за партійним життям області і вивчає політичну ситуацію. Далеко не всі бажаючі зможуть отримати омріяні мандати, навіть із тих, хто нині біля керма. Змінюється життя змінююються і виборці.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Сьогодні публікуємо погляд Укрінформу щодо політичної ситуації перед виборами у нашому краї.

Михайло Шелемба погоджується з тим, що для угорської партії не надто сприятлива ситуація в цьому році. «Але, каже він, ця партія традиційно має свою підтримку з Будапешта (за яку й боротимуться місцеві проугорські політичні сили) і свого виборця в угорських селах. Єдине що — цього року присутній фактор відтягування голосів на користь СН — особливо на окрузі Владислава Поляка. Шанси угорців пройти до облради стабільні, вони там будуть».

– Словом, якщо підсумувати, то закарпатський ТОП політичних проєктів, що боротимуться за потрапляння в обласну раду, виглядає так: “Слуга Народу”, “Рідне Закарпаття”, “Команда Андрія Балоги”, ЄС, “За майбутнє”, ОПЗЖ, Партія угорців (КМКС) та “Батьківщина”. На сьогодні – це саме такий розклад. Якщо говорити про оновлення обласної ради, персонально воно не буде перевищувати 50%, я б сказав, що навіть менше. Тобто, ми побачимо багато старих облич. За електоральні вподобання будуть боротися добре відомі закарпатському виборцю політики, які знають проблеми регіону, вони будуть грати на тих почуттях, що «хоч у чомусь розуміються, на відміну від нинішньої влади»… Адже треба визнати, що тренд на нові обличчя в українській політиці залишився у минулому році, – акцентує Михайло Шелемба. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост