Із підвищенням мінімальної зарплати, бізнес хочуть ще більше загнати в тінь

Це питання вкрай гостре, адже надлишкових коштів у бюджеті немає, навпаки, грошей дуже не вистачає. Уже з часів Януковича явного покращення економіки в Україні не було. Зарплати підвищувалися, і не раз, але їх з’їдала інфляція. Буде вона і зараз, але про неї згодом, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

А поки що поговоримо про те, де планується брати  гроші на передвиборчий піар-хід із зарплатами.

В Уряді говорять високими  економічними термінами і запевняють, що передусім видатки на підвищення мінімалки покриють за рахунок економії на обслуговуванні державного боргу. Через курсову різницю потреба у виплатах зменшилася майже на 3,5 млрд грн.

Решту коштів уряд планує отримати від самого підвищення мінімалки – через зростання податків на доходи фізичних осіб. Адже вищі доходи означають і вищі податки.

До того ж, як розраховує міністр фінансів, вищі зарплати дадуть більші відрахування у Пенсійний фонд і простимулюють економіку.

Але питання: звідки підприємці платитимуть більше податків, якщо обсяги роботи явно скоротилися, хоча бюджет в основному поповнюється саме завдяки малому і середньому бізнесу, який зараз дише на ладан. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост