Всупереч Конституції закарпатські чиновники насильно змушували людей сидіти вдома

Варто пригадати, яким був у місті супержорсткий карантин! А його днями Конституційний суд визнав неконституційним, бо були порушені: право на свободу пересування, право залишати територію України, право на мирні зібрання, право на підприємницьку діяльність і право на доступ до медичної допомоги людей, пише газета «ЯСНО». Але закарпатські чиновники насильно змушували людей сидіти вдома, закривалися фірми, ринки, магазини, готелі, навіть газетні кіоски… І це змогли пережити далеко не всі підприємці. 40 відстоків із них змушені були закритися назавжди! Їм ніколи ніхто не компенсує збитків. Люди і далі втрачають роботу, гроші, не мають чим годувати родини… а тим часом чиновники нахабно розкрадали кошти, виділенні на боротьбу з коронаврусом. І кримінальні справи відкрили тільки проти двох із них (ще проти двох підприємців, що продавали їм неякісні засоби захисту для лікарів за фантастичними цінами).

Купи свіжий номер газети ЯСНО

А чи знали ви, що ще у квітні створили спеціальний фонд, кошти з якого мали б іти на боротьбу з COVID-19 та його наслідками. Загальна сума фонду складала 64,7 млрд грн. За інформацією, отриманою від Міністерства фінансів, станом на 16 липня 2020 року гроші у фонді майже закінчились, тобто наразі там є вже лише 5% суми, яка була розрахована до кінця року. Експерти зауважують, що лише 16% коштів, що були витрачені з фонду, пішли безпосередньо на медицину та на покращення медичної інфраструктури.  І сміх, і гріх, але частину з них спрямовували не лише на закупівлю меблів у лікарнях та покупку автомобілів для поліції, але навіть на економічні та соціальні програми, а також на ремонт доріг… що вже повністю виходить за рамки здорового глузду. Але ж ні… вибори на носі і чиновники вирішили на чужих грошах пропіаритись і заробити додаткові бали в очах виборців… і начхати їм на лікарів, які не мали елементарних засобів захисту, на хворих, які змушені були за останні гроші рятувати свої життя, закуповуючи дорогущі ліки від страшної хвороби.

Навіть неприємно про таке думати, але чиновникам та політикам на людей абсолютно начхати, ніби піклування про безпеку разом з карантинними обмеженнями  мало на меті зовсім не порятунок від пандемії. Як кажуть, кому війна, а кому мати рідна. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост

4 thoughts on “Всупереч Конституції закарпатські чиновники насильно змушували людей сидіти вдома

  • 05.09.2020 at 07:45
    Permalink

    Дійсно, людей налякали, а толку мало із цього всього

  • 05.09.2020 at 15:51
    Permalink

    Зате стільки кафешок закрилися назавжди!

  • 07.09.2020 at 05:19
    Permalink

    Hi, I found a great site, all here

  • 07.09.2020 at 13:01
    Permalink

    17271 jessica moore choky ice cloud

Comments are closed.