Карніярик: неймовірно смачні баклажани, фаршировані по-турецьки

З турецької мови «карніярик» перекладається як «проковтни язик»

Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Знадобиться:

баклажан великий – 3-4 шт.

часник – 3 шт.

цибулина – 1 шт.

помідори – 3-4 шт.

перець гострий – 1-2 шт.

петрушка – 1 пучо

сіль, перець чорний молотий, олія оливкова

цукор – 1 ст. ложка

паприка – 1 ч. ложка

томатна паста – 1-2 ст. ложки

бульйон – 100 мл

фарш яловичий – 250 г

З баклажанів з одного боку зрізати шкірку. Хвостик не зрізати, так вони краще тримають форму. Замочити на 20 хв в підсоленій воді. 

Подрібнений часник злегка обсмажити на олії. Додати нарізану цибулю і половину гострого перцю, обсмажувати до золотистого кольору. Додати фарш. Посолити, поперчити за смаком. Ввести томатну пасту, паприку і бульйон. Залишити тушкуватися на повільному вогні 5-10 хв.

В цей час в іншій сковороді на олії обсмажити баклажани з усіх боків. У кожного овоча  за допомогою ложки зробити отвір, що нагадує човен. Викласти в форму для запікання. Посипати отвори цукром.

Подрібнити 2 помідори без шкірки і відправити їх до фаршу. Тушкувати ще 2 хв. Відкинути масу на друшляк і дати трохи стекти соусу. Начинити човники-баклажани фаршем. Прикрасити шматочком перцю і помідорів. Вилити соус навколо баклажанів. Запікати 20-30 хв при +1900С в заздалегідь розігрітій духовці! Подавати, поливши соусом. Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост