Комусь підвищили мінімалку на 277 гривень, а в когось від цього зросте зарплата на тисячі

 «Громадяни повинні отримувати гідні зарплати, а не мінімальні. Але якщо економічних реформ немає, то влада починає імітувати турботу про громадян. Влада красиво, перед виборами, підняла мінімальну зарплату», – пише на своїй сторінці у соцмережі політик Борислав Береза. Також він додає: «Влада забула не лише про свої обіцянки, а й про те, що повинна піклуватися про громадян. У підсумку – черговий популізм, який боляче вдарить по бізнесу. Зараз поясню чому, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Тому що через пандемію і економічну кризу наш бізнес не в кращому стані. І будь-яке додаткове навантаження призведе до того, що для виживання бізнес буде оптимізувати податки – шукати схеми, платити зарплату в конверті і скорочувати працівників. Чудес не буває. Все передбачувано. І високі штрафи будуть надходити не в бюджет держави, а в кишені податківців. Але люди, які не мають досвіду, компетенцій і знань цього поки не розуміють», – наголошує політик. І він дійсно має рацію.

Адже ціла армія неефективних держслужбовців після підвищення мінімалки збільшить свої статки, і це підтверджує аналітик Євгенія Охтирко:

«Для переважної більшості з них розмір окладу розраховується на підставі мінімальної зарплати. Тому зростання мінімалки призведе до збільшення всієї «сітки» окладів. «Бюджетні установи цього правила дотримуються більше, ніж приватні. Тому підвищення рівня мінімальної зарплати призведе до зростання державних видатків на зарплати всім працівникам бюджетних сфер», —  переконує вона.

Отже, якщо комусь доплатили 277 гривень, хтось отримуватиме більше у десятки разів. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост