Що робити, якщо в хаті оселилась миша. Що відганяє гризунів

Восени і взимку в будинках часто заводяться миші, які можуть пошкодити меблі, речі або продукти. Я поділюся трьома простими способами, які допоможуть швидко і ефективно позбутися гризунів без застосування хімічних засобів і дорогих пасток, пише популярна на Закарпатті газета«Господарські поради».

Корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Пастка з олією

Для створення пастки знадобиться звичайна соняшникова олія – продукт, який є в кожному будинку. Важливо врахувати, що олія має бути із запахом. Саме аромат продукту допоможе заманити гризунів. Ще знадобиться будь-яка пляшка, що має широке горлечко. У неї наливаємо трохи соняшникової олії, а також обмазуємо горло ємності.

Щоб мишці було легше залізти в пляшку, встановлюємо невелику дощечку. Працює пастка дуже просто: миша забирається в ємність, але вилізти звідти вже не може. Це один з найбільш сприятливих способів, який можна використовувати для боротьби з гризунами. Всі тварини залишаться живі і не отримають ушкоджень, їх можна просто витрусити з пляшки подалі від будинку.

Відлякування травами

Запах деяких рослин миші недолюблюють, а деяких взагалі не переносять. Відчувши аромат в місці проживання, гризуни починають шукати нове житло. Можна використовувати такі трави:

полин – досить просто розкласти його по дому в свіжому або висушеному вигляді;

м’ята – її теж можна розподілити по кутах і закутках, або ж приготувати міцний відвар і розпорошувати по ділянках скупчення тварин;

коріандр – зернятка цієї спеції можна розсипати по шафах і кутах, де часто мешкають гризуни

Уздовж стін по периметру будинку можна вирощувати зазначені рослини, вони будуть природним захистом від нашестя гризунів.  Повний текст читай у газеті «Господарські поради»Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338 ЗакарпатПост