Американський десерт із доступних продуктів на швидку руку «Три молока»

Десерт Tres leches – родом із Латинської Америки. Він належить до традиційних страв у Венесуелі, Мексиці та Південній Америці. Дуже простий у приготуванні і доступний за інгредієнтами.

Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Знадобиться:

для бісквіта:

яйця – 3 шт.

борошно – 125 г

цукор – 100 г

ваніль – за смаком

для крему муслін:

молоко – 125 мл

жовтки – 2 шт.

цукор – 2 ст. ложки

ваніль – за смаком

кукурудзяний крохмаль – 13 г

вершкове масло – 100 г

для крему зі згущеного молока:

вершкове масло – 120 г

згущене молоко – 60 мл (або за смаком)

для крему «Шантільї»:

вершки 33% – 150 мл

цукрова пудра – 50 г

Приготувати бісквіт. З’єднати яйця з цукром і все збити міксером так, щоб маса збільшилася втричі та побіліла. Просіяти борошно в 3 етапи і ввести в яєчну масу, перемішуючи знизу вверх.

Застелити деко пергаментним папером і вилити бісквіт. Розрівнювати по всьому деко не потрібно. Просто надати форму прямокутника. Випікати при +180°C до готовності.

Приготувати крем муслін. Підігріти молоко в сотейнику. В окремій мисці збити жовтки з цукром і крохмалем. Потім поступово ввести гаряче молоко в яєчну суміш і активно перемішати вінчиком. Повернути крем назад до молока, що залишилося, і уварювати. Додати ваніль і шматочок вершкового масла. Дати охолонути.

Збити добіла м’яке вершкове масло і ввести поступово холодний заварний крем. Ще раз збити крем.

Приготувати крем зі згущеного молока. Збити м’яке вершкове масло добіла і ввести згущене молоко, не припиняючи збивання.

Приготувати крем «Шантільї». Збити добре охолоджені вершки і поступово ввести цукрову пудру.

Зібрати десерт. У стаканчик покласти корж бісквіта і добре просочити його вершками. Зверху покрити кремом «Муслін» і знову покласти просочений бісквіт. Далі – крем зі згущеного молока, просочений бісквіт і крем «Шантільї». Прикрасити м’ятою або за смаком.  Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост