Бабиними зубами лікують безпліддя, імпотенцію та облисіння

У народі ця рослина відома як «бабині зуби», наукова ж її назва – якірці сланкі (Tribulus terrestris). Назву якірці сланкі рослина отримала за розгалужене стебло довжиною до пів метра, вкрите плодами, які складаються з п’яти горішків із гострими шипами, пише газета «Поради здоров’я».

В Україні вони поширені в основному на півдні. Квітує з червня до серпня. Зустрічаються на городах, полях, біля доріг. Звичним місцем для якірців є баштани, тож місцеві мешканці називають рослинку «кавунцями».

Наші предки вважали, що ця рослина наділена божественним світлом і допомагає людині відновити душевні і фізичні сили.

У селі, де колись жила моя бабуся, якірці сланкі росли повсюди. Заготовлювати їх мені подобалося: висмикнеш кілька корінців, а назбираєш цілий кошик. Пагони у рослини довгі, стеляться по землі і, підходячи до зеленого килимку, навіть не завжди відразу розумієш, що витканий він однією  рослиною.

У довідниках із лікувальних трав якірці сланкі відносять до отруйних рослин. Моя бабуся казала: побоюватися рослини не варто, якщо дотримуєшся дозування. Небезпечною вона стає лише в спекотні дні, тому ми чекали похолодання.

Для лікування бабуся використовувала всі частини рослини. Коріння обрізала і сушила їх окремо від трави. Суху сировину розкладала в полотняні мішки і прибирала в темне сухе місце. В таких умовах воно може зберігатися до п’яти років.

Все частіше фармакологи стали приділяти цій рослині особливу увагу. І цьому є безліч причин. Лікувальні властивості якірців просто вражають, адже вони можуть впливати на весь організм, причому на клітинному рівні!  Повний текст читай у газеті «Поради здоров’я». Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 89266. ЗакарпатПост