В Україні підняли мінімалку – чекай подорожчання продуктів

Скоріш за все, так. Таке трапляється щоразу після якихось несуттєвих підвищень. І не лише ціни на продукти, подорожчати можуть і різні послуги, у тому числі – проїзд, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Зараз українці почали збір врожаю та заготівлю продуктів на зиму –  скуповуватимуть картоплю, цибулю, моркву, капусту…  Експерти радять робити це якомога скоріше, бо до жовтня вартість цих продуктів може досить сильно зрости. По-перше, у період посівної кампанії був карантин, тож не всі змогли працювати у полі, закупити насіння, по-друге, варто пам’ятати про інфляцію… яка логічно супроводжує підняття зарплат.

Представник інвесткомпанії Сергій Фурса каже, що саме популістичні ідеї призведуть до збільшення цін – саме тому навіть у прогнозах урядовці закладають прискорення інфляції.

«Судячи з усього, зростання мінімалки і соцвиплат і спровокують інфляцію. Це досить небезпечний процес. Тому що зараз нема жодних економічних передумов, щоб так різко збільшувати ту саму мінімальну зарплатню. Це популізм», – переконаний він.

 Тому радіти підвищенню зарплат у таких умовах не варто. Зараз це є далеко не позитивним, а скоріше негативним кроком, який у результаті призведе зовсім не до збагачення людей, а до збідніння населення. Звісно, не чиновників та депутатів, політиків і наближених до них… а звичайних виборців. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост