Заплановані на 25 жовтня місцеві вибори хочуть скасувати через суд

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов проти Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати постанову від 8 серпня про місцеві вибори 25 жовтня 2020 року.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Про це повідомляє пресслужба суду, пише Громадське.

Позов надійшов від громадської організації «Всеукраїнське об’єднання сільських голів, депутатів сільрад і селян «Порятунок села». На думку позивача, цю постанову ухвалили з порушенням положень Виборчого кодексу України.

Зараз суд вирішує, чи відкривати адміністративне провадження.

Що це за ГО?

Згідно з даними YouControl, громадська організація «Всеукраїнське об’єднання сільських голів, депутатів сільрад і селян «Порятунок села» зареєстрована в Києві, її керівник — Аркадій Корнацький. Він був депутатом Верховної Ради VIII скликання від партії «Блок Петра Порошенка».

Коли місцеві вибори

Місцеві вибори в Україні пройдуть у неділю, 25 жовтня. Обиратимуть депутатів місцевих рад — сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах, а також міського голову Києва та голів майже усіх міст, сіл і територіальних громад.Офіційний виборчий процес стартував 5 вересня. Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост