Замість обіцяних $4 тисяч? Уряд зібрався урізати виплати вчителям

Документ передбачав поступове збільшення окладу до 2023 року до рівня чотирьох прожиткових мінімумів, але у місцевих бюджетах грошей на це поки немає.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

У відомстві підкреслили, що зацікавлені у введенні в дію саме цієї постанови, оскільки вона виконує не тільки норми законодавства, а й підвищує соціальні стандарти та гарантії держави, спрямовані на підвищення рівня життя педагогів, пише ЗахідМедіа.

У Міносвіти заявили, що цю проблему потрібно негайно вирішити. Міністерство вже попросило уряд передбачити в держбюджеті на 2021 року необхідні кошти.

“При формуванні бюджету області розмір оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників має дуже важливе значення”, – йдеться в повідомленні.

За попередніми розрахунками фахівців МОН, впровадження програми в 2021 році вимагатиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет – близько 39 млрд грн, місцеві бюджети – близько 11 млрд грн). Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост