Пишний і неймовірно смачний мигдалевий бісквіт, від якого гості будуть у захваті

Мигдальний бісквіт готувати не складніше звичайного класичного, але він виходить в рази ароматнішим, соковитішим і смачнішим. Використовувати його можна в будь-якому торті і перемазати можна будь-яким смачним кремом

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Знадобиться:

яйця – 6 шт.

сіль – 1 щіпка

цукор – 150 г

борошно мигдальне – 110 г

борошно пшеничне – 130 г

ванільний екстракт – 1 ч. ложка

розпушувач для тіста – 2 ч. ложки

Яйця розбити у велику миску і збити з дрібкою солі та ванільним екстрактом (чи ванільним цукром) до утворення легкої піни. Потім, поступово додаючи цукор, продовжити збивання до стійкої і пишної піни. Яйця значно збільшуються в обсязі, світлішають і набувають щільну стійку консистенцію.

Просіяти в тісто пшеничне і мигдалеве борошно. Також можна додати розпушувач, але якщо яйця добре збиті, а мигдальне борошно дрібне, то розпушувач не обов’язковий.

Якщо вам все-таки не вдалося знайти мигдальне борошно дрібного помелу, то краще його не просівати. Просівають в тісто тільки пшеничне борошно, а мигдальне додають без просіювання.

Ретельно перемішати тісто лопаткою або ложкою, вилити у форму і розрівняти. Випікати 45-50 хв при +180°С.

Даної кількості інгредієнтів вистачає на бісквіт діаметром 20 см і висотою близько 7 см.

Випікати його також можна у вигляді плоского тістечка в квадратному або прямокутному деку.

Готовий бісквіт остудити у формі.

Потім бісквіт потрібно витягти з форми, загорнути в харчову плівку і дати відлежатися на холоді мінімум 4 години, а краще цілу ніч.

Зберігати мигдальний бісквіт можна не більше 5 днів. Його можна заморожувати. Після розморожування він не втрачає своєї пишності і смаку.

• Щоб бісквіт вийшов пишним і високим, мало дотриматися всіх технологічних правил його приготування. Потрібно ще приділити увагу вибору мигдального борошна. Борошно для бісквіта повинне бути найменшого помелу. Чим більше в борошні великих частинок, тим більше вони тягнутимуть тісто вниз і бісквіту буде складно підходити. Тому мигдальне борошно має бути дрібним і якісним.  Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост

One thought on “Пишний і неймовірно смачний мигдалевий бісквіт, від якого гості будуть у захваті

  • 15.09.2020 at 08:08
    Permalink

    Файний рецепт, лиш дуже довго готовити

Comments are closed.