Біля унікального замку, побудованого за астрономічним принципом, знаходиться джерело молодості


А ще там живе чорний привид колишньої господині

Один з наймолодших замків України, який зберігся до сьогодні й вражає стилем та вишуканою красою. Замок Шенборн розташований в селі Карпати, що в Мукачівському районі Закарпаття. Був заснований в 1890 році як мисливський будиночок, а також як резиденція для графа Шенборна. А чи знаєте ви, що там є свій привид – дружини колишнього володаря, а також чудернацька люстра, довкола якої досі ходять легенди.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Сьогодні газета «ЯСНО» здійснить екскурсію в це унікальне місце і розкриє вам таємниці казкового палацу.

Є там унікальне «Джерело краси». Місцеві мешканці переконують, що його вода омолоджує. Наприклад, розповідають легенду про стару жінку, яка постійно допікала свого чоловіка. Випадково вмившись в чудесній водоймі, старий помолодшав і дружина його не впізнала. Їй теж захотілося повернути юність, тому вона пірнула в джерело. Та ось тільки вона стала не дівчиною неземної вроди, а немовлям.

На жаль, сама будівля нині не в ідеальному стані. Свого часу радянська влада націоналізувала землю та маєтки, а мисливський замок Шенборнів став санаторієм «Карпати».

Зараз там чимало відпочиваючих. Оздоровлення проходять переважно хворі на серцево-судинні та неврологічні захворювання. У 2010 році було відкрито відділення реабілітації захворювань опорно-рухового апарату та відділення лікування шлунково-кишкового тракту. Є також відділення патології вагітності жінок. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост