На території Закарпаття виявили карантинного шкідника – південноамериканську томатну міль

Уперше на Закарпатті ідентифікували самців південноамериканської томатної молі. Зокрема, карантинного шкідника виявили у двох населених пунктах Виноградівського району: у м. Виноградів – 20 штук на присадибних ділянках дачного кооперативу на площі 1 га та в с. Карачин – 25 штук на присадибних ділянках площею 1 га.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Південноамериканську томатну міль ідентифікували при аналізуванні феромонних пасток на виявлення регульованих шкідливих організмів (РШО) фахівці-ентомологи ДУ «Закарпатської обласної фітосанітарної лабораторії», пише zak-dpss.

Фітосанітарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області терміново розгорнули належну роботу щодо запровадження особливого карантинного режиму на цих територіях та встановлення відповідних карантинних заходів,  які необхідно проводити до повної ліквідації вогнищ південноамериканської томатної молі. Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост