Хто з закарпатських міських голів найбільше любить Америку?

Продовження. Початок тут.

Загалом реклама – хороша і потрібна річ, але на неї приємно дивитись, коли щось показує підприємець, який щось виробляє чи надає певні послуги. Тоді людей не дратує ні борд у місті, ні сітілайт, ні навіть картинка у соціальній мережі. Тоді розумієш, що вкладено дійсно зароблені гроші… а от політики у більшості закарпатців викликають роздратування… бо вони пускають направо і наліво гроші, які можна було використати для ремонту вулиці, для висадки дерев, для відкриття дитячого майданчика, стадіону, облагородження скверу, пише газета «ЯСНО. Така щедрість з боку нинішніх закарпатських мерів  та кандидатів на посади голів ОТГ, а також бажаючих стати депутатами просто шокує, адже є не чим іншим, ніж марнотратством і фактично обкраданням виборців, бо ж рекламуються вони за кошти платників податків… не залишаючи ті кошти в Україні, навіть не замовляючи рекламу в українських закарпатських газетах, на нашому телебаченні, а переводячи їх за океан… іншій державі! Чому ж ми повинні збагачувати американських монополістів?

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Нещодавно громадська організація «ОПОРА» підрахувала, скільки вже витратили учасники передвиборчих перегонів на рекламу у соціальній мережі Фейсбук. При цьому навіть не бралися до уваги  такі соцмережі, як Ютуб та Інстаграм.

Як каже представник «ОПОРИ» Ярослав Гулан, найбільше рекламували себе чинні мери Ужгорода та Мукачева, а також партія «Рідне Закарпаття».

Усі дані для матеріалу вдалося зібрати завдяки звіту Бібліотеки реклами у Facebook. Проте точних даних про вартість політичної реклами, яка не перевищує суму в 100 доларів, немає. Вся інформація у Бібліотеці реклами відображається від червня 2019 року. Тобто загальна сума витрат сторінки на рекламу у Facebook включає вартість всіх дописів за період із червня 2019 року до серпня 2020 року. Усі дані зібрані станом на 24 серпня.

Найбільш хитрим і прозорливим у даному випадку виявився чинний хустський мер Володимир Кащук. У Фейсбуці сторінки він не має, але мають усі його прибічники і підлеглі, тож рекламу запускають саме вони, а він нібито й не бере участі у виборах. Причому реклама настільки розпорошена серед великої кількості людей, що зробити жодних підрахунків не можна.

Інші ж діють більш чесно і чітко, тож їхню діяльність хоча б можна побачити.

З офіційної сторінки чинного міського голови Ужгорода Богдана Андріїва за період із червня 2019 року до 22 серпня 2020 року витратили на рекламу 891 долар, із них 223 долари витратили упродовж тижня – із 16 до 22 серпня. Всього у серпні цього року на сторінці Богдана Андріїва проплатили рекламу на 20 постів, у липні – 10.  Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост

2 thoughts on “Хто з закарпатських міських голів найбільше любить Америку?

  • 15.09.2020 at 07:47
    Permalink

    Усі люблять! І Європу теж!

  • 15.09.2020 at 07:48
    Permalink

    Та вони далеко розкидуються грошима направо і наліво, лише щоб їх вибрали. Їм прфіг кому платити!

Comments are closed.