Чому найунікальніша споруда Ужгорода стала його ганьбою?

Продовження. Початок тут.

Мова про Закарпатську обласну філармонію. І це дійсно ганьба для Ужгорода!

Купи свіжий номер газети ЯСНО

А депутати? Верховної, обласної, міської рад… Вони дуже активні у прийнятті різного роду звернень до уряду, Президента та інших структур. На кожному засіданні вони просто штампують непотрібні і смішні петиції, які часто копіюють навіть у сусідів львів’ян та в колег з інших областей. Тож чому вони досі не спрямували до Кабміну чергове звернення про те, що прямо на їхніх очах доживає віку обласна філармонія, яка явно руйнується, є аварійною. Більше того, уламки з фасаду, які відпадають, можуть навіть когось прибити. Чому не попросять грошей на реставрацію? У них же є досвід у цьому плані… та ще й який, пише газета «ЯСНО.

Крім того, закарпатські міста мають десятки побратимів у Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Польщі, Німеччині та інших країнах Європи. Але що дає така співпраця? Абсолоютно нічого корисного для Закарпаття! Здебільшого обмін концертами та спільним відпочинком міських голів, депутатів, голови облради та облдержадміністрації. Тобто культурна програма і мінімум залучення коштів до області. А чому не укласти такий договір із якимось із міст Ізраїлю і у рамках міжнародного співробітництва залучити грантові кошти на ремонт об’єкту? Невже до таких елементарних речей важко додуматись?

Але, на жаль, більшості з них імпонують виступи перед камерами, фотосесії для журналістів. А чи мають закарпатці матеріальну користь із цього? Чи думають політики і чиновники насправді про розвиток краю? Чи прагнуть, аби він розвивався? Чи їх більше цікавить власний імідж, збагачення і можливість на наступних виборах знову опинитися в числі вибраних? Тож хоч щось корисне для Закарпаття вони здатні зробити? Адже якщо найближчим часом за реставрацію філармонії не візьмуться, унікальна пам’ятка може просто розсипатися, як картковий будинок. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост

2 thoughts on “Чому найунікальніша споруда Ужгорода стала його ганьбою?

  • 14.09.2020 at 06:25
    Permalink

    Під стінами уже небезпечно ходити

  • 15.09.2020 at 08:20
    Permalink

    Наші хоть які гроші профітькають

Comments are closed.