Кожен закарпатець – інвестор

16 вересня, пройшов прес-сніданок із заступником начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області  Наталією Кастровою

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Управління Фонду державного майна України в Закарпатській області запровадило традицію прес-сніданків для поширення інформації про реалізацію державної політики у галузі приватизації та оренди майна. Головною темою зустрічі стали питання у сфері приватизації державного майна, яка сьогодні впевнено крокує вперед. Наталія Кастрова повідомила, що на Закарпатті, як в цілому по Україні набирає обертів мала приватизація.

Фондом державного майна запроваджено безпрецедентні приватизаційні інструменти: прозорість усіх процесів приватизації та відкритість до інвестора отримали визнання учасників ринку і приносять результати, якими можна пишатися. За вісім місяців поточного року вже перевиконано встановлений річний бюджет по надходженнях від приватизації. Фондом розроблено і комплексні законодавчі зміни, покликані  спростити і пришвидшити процеси залучення інвестицій через приватизацію, прийняття яких надасть поштовх до оздоровленню економіки країни, створення додаткових робочих місць.

Перед органами приватизації постали нові амбітні завдання, основними з яких є: розгорнення великої приватизації на засадах відкритості та прозорості, активізація малої приватизації, перезапуск ринку орендних відносин державного майна в електронному вигляді через систему «Прозорро», підвищення ефективності та прозорості управління корпоративними правами держави, які перебувають у сфері управління Фонду, за кращими міжнародними практиками та стандартами.

Управління  активно співпрацює з місцевою владою та перебуває  в постійному діалозі з потенційними інвесторами. Важливим компонентом успішного процесу залучення інвестицій через приватизацію є повне розкриття інформації. Було завантажено всю документацію в інтернет  на сайті privatization.gov.ua  https://privatization.gov.ua/ , створили віртуальні кімнати даних, і проводимо всі аукціони в режимі онлайн на Прозоро.Продажі https://prozorro.sale/ , що забезпечує рівність усіх учасників під час торгів за одними для всіх правилами, також запроваджено сторінку в Facebook https://www.facebook.com/spfu.gov.ua, телеграм-канал.

Зручність і прозорість процесу дозволяє усім без виключень знайти свій об’єкт інвестицій за ціною первинного ринку нерухомості. Ми реально втілюємо гасло «Кожен українець – інвестор».

Як наголосила Наталія Кастрова, приватизація це не тільки наповнення державного бюджету, але й зменшення видатків на утримання збиткових об’єктів, які можуть використовуватись для ведення успішного бізнесу.

Михайло НОСА, спеціально для ЗакарпатПост

 Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост