Чому батьки на ужгородських озерах покинули своїх дітей

Продовження. Початок тут.

У 2018 році на Кірпічці поселилася пара лебедів. Їх назвали Лебідка-мама і Лебідь-тато. У них з’явилося на світ четверо малят. Тоді це було великою радістю для міста, ужгородці натовпами ходили дивитись на пташенят, підгодовувати їх та фотографувати.   А потім почалися проблеми, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Лебідка-мама несподівано для всіх почала виганяти з родини свого найбільш неслухняного сина Гошу, який першим навчився літати. І таки прогнала. Було страшно дивитись, як лебедиця чубила своє дитинча. Аж не вірилось, що лебеді на таке здатні. Врешті-решт Гоша полетів з озера. Кажуть, його вже дорослим кілька разів бачили на Ужі… але де він зараз – невідомо. Пізніше, коли родина перебралась на річку, загинула після невдалого польоту Лебідка Мама.

І тут повністю розвінчується міф про те, що коли гине один з лебединого подружжя, інший помирає з горя. Красень Лебідь-тато дуже швидко знайшов заміну своїй дружині. Коли похолодало і в Ужгород прилетіли інші лебеді, він закрутив роман із молодою угоркою, яку назвали Леді Гага. У самиці на лапці кільце, завдяки якому вдалося дізнатися, звідки вона. Пристрасті між птахами кипіли, і вони утворили нову пару. Торік вони на Чорних озерах вивели свій перший виводок, а зараз там же у них з’явилося на світ п’ятеро лебедят.  Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост