22-річна дівчина згоріла зсередини після прийому ліків

Ви знервовані? Випийте валер’янку, корвалол або ще якісь препарати… Та все це квіточки порівняно з препаратами проти депресії. І Віталія, яка стала жертвою ліків, твердо переконана, що більше вживати антидепресанти не буде ніколи, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Спочатку вона подумала, що її тіло покусали якісь комахи, бо все тіло вкрилося червоними пухирцями. Незабаром з’явилися страшні виразки, герпес та почали боліти голова і зуби.

Дівчина зателефонувала стоматологу – і він порадив їй прийняти знеболювальні. Та жахливі симптоми лише посилювалися.

Через тиждень її реанімували і підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Батькам порадили готуватися до найгіршого, бо тіло їхньої доньки, за їхніми словами, згоріло зсередини.

Віталії повідомили, що у неї важке алергічне захворювання –  синдром Стівенса-Джонсона, який призводить до появи пухирів шкіри. Така недуга може з’явитися передусім після прийому ліків. У випадку з цією дівчиною, яка приймала антидепресанти, ліки спричинили загрозу її життю.

«Я знала, що це – реакція на ліки, що це небезпечно. Але до лікарів звернулася через симптоми застуди. Усе відбувалося дуже швидко. Пухирі поширювалися по всьому тілу, я не могла ні їсти, ні пити.  Мене поклали у відділення інтенсивної терапії та підключили до ШВЛ. Мені ставало все гірше і гірше. Але шкіра постраждала не так сильно, як нутрощі… найбільше легені та кишечник, – каже Віталія. Шкіра дівчини почала осипатися, відпадати. Це ж відбувалося з поверхнею внутрішніх органів. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост