Куди з Ужгорода зникають мільйони на розвиток міста? Журналістське розслідування. ВІДЕО

Журналісти програми «Гроші» та 1+1» перевіряють мерів українських міст, аби пересвідчитись, де збрехав, а де сказав правду чиновник. Цього разу вони побували в Ужгороді і навіть зустрілися з агентом газети «ЯСНО», аби поцікавитись роботою мерії закарпатської столиці, а також містечка Хуст, де міський голова має найбільшу в Україні зарплату, та в той же час, незважаючи на дві повноводні ріки, жителі обмежені у цілодобовому якісному водопостачанні та мають ряд важливих проблем, на які чиновники не звертають увагу.

Тож що вдалося з’ясувати знімальній групі?

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

До Ужгорода, як розповіли нам колеги-журналісти, знімальну групу запросили самі ужгородці. Вони нарікали, що мер Ужгорода має суперприбутковий бізнес і відкриту кримінальну справу.

«Я обрала це місто не випадково, – каже журналістка Сабіна Обухова. – Тутешній мер підозрюється у розкраданні шести з половиною мільйонів гривень на реконструкцію «Совиного гнізда». Я дізнавалася, що він зробив чи наробив для міста».

Отже, наскільки багатий обласний центр Закарпаття? Ужгород. Населення 115 тисяч. Бюджет міста на 20202 рік 1 мільярд 327, 8 млн. гривень, бюджет розвитку 227,5 млн. гривень.

А наскільки багатий Богдан Андріїв? На посаді він з 2015 року. За декларацією, у його сім’ї 26 мільйонів гривень, 9 земельних ділянок, 2 квартири , житловий будинок та два люксових автомобілі, зарплата у міській раді в середньому 70 тисяч на місяць.

Що в відбувається в Ужгороді? Куди зникає бруківка та мільйони? Про це – дивіться у сюжеті і читайте в наступних номерах газети «ЯСНО».  Більше цікавих новин та живих історій читай в газеті ЯСНО. Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76075. ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост