Постійне використання смартфонів призводить до психологічних змін

Залежність від соцмереж або онлайн-ігор – цілком серйозний розлад, який складно розпізнати. Людина начебто просто витрачає час в мережі: бавиться, читає, лайкає, дивиться відео. Та діагностувати компульсивне використання Інтернету складно, пише газета ЯСНО.

Діти найбільш вразливі для психічних розладів через Інтернету.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Інші недуги – синдром дефіциту уваги і обмежена атрофія мозку. До обох розладів особливо схильні діти. Інтернет видає занадто багато інформації. Ми хапаємо її частинами, щоб хоч якось упорядкувати. Вічно перевантажений мозок втрачає увагу.

Для запам’ятовування інформації в такій ситуації просто немає місця. Простіше нагуглити. А саме в процесі навчання в мозку утворюються нейронні зв’язки, від яких залежить «швидкодія» мозку.

Як убезпечити себе. Поради лікаря:

«Кліпове мислення – образне, його антипод – мислення текстове. Потрібно більше читати тексти, а не дивитися відео. Що стосується інтернет-залежності, це  – зміна психології. Якщо у людини немає нічого, крім віртуального, вона починає переселятися в той світ. Щоб цього не допустити у маленьких дітей, потрібно їх виховувати. Якщо мама, коли дитина плаче, суне йому смартфон, чого дивуватися залежності? Практика показує, що подібна поведінка – наслідок інших, більш глибоких проблем в сім’ї. Інтернет-залежність – яскравий симптом ».

Олександре Федоров, лікар-психотерапевт вищої категорії • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

One thought on “Постійне використання смартфонів призводить до психологічних змін

  • 28.09.2020 at 06:44
    Permalink

    Щось у цьому є

Comments are closed.