У Верховному Суді відмовили меру Ужгорода у справі щодо керівника пологового будинку. ДОКУМЕНТ

Найвища судова інстанція відмовила скаржнику Б.Андріїву в зупиненні дії рішення апеляційного суду, яким скасоване його розпорядження щодо керівника пологового будинку

28 серпня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду (м.Київ) в справі №260/1130/19 ухвалив відхилити клопотання Ужгородської міської ради в особі Ужгородського міського голови Богдана Андріїва про зупинення виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду (м.Львів) від 2 березня на час її перегляду в касаційній інстанції.

Газета ЯСНО
Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!



Йдеться про перегляд рішення апеляційного суду, яким було визнано протиправним та скасовано розпорядження Б.Андріїва про відмову призначати керівником Ужгородського пологового будинку Вікторію Пантьо, обраної конкурсною комісією ще в червні того року.
Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор. – повідомляє  zakarpattya.net.ua

Як зазначив Верховний Суд в мотиваційній частині свого рішення, клопотання мера Ужгорода необгрунтуване і зводиться фактично лише до його незгоди з постановою, прийнятою апеляційною інстанцією, і не свідчить про існування виняткового випадку, поважних причин, які б виправдовували втручання у принцип обов’язковості судових рішень. Доводи Б.Андріїва грунтуються лише на припущеннях.

Як повідомлялося раніше, 2 березня Восьмий (Львівський) апеляційний адміністративний суд повністю задовільнив скаргу Вікторії Пантьо до Ужгородської міської ради в особі Ужгородського міського голови в резонансній справі № 260/1130/19 щодо незаконності одноособової відміни Б. Андріївим результатів першого конкурсу на посаду голови міського пологового будинку.

Таким чином, апеляційною інстанцією було скасоване як незаконне рішення судді Закарпатського окружного адмінсуду Ярослави Калинич та визнано незаконним розпорядження мера Ужгорода Б.Андріїва №319 від 29.07.2019 року, яким той безпідставно, без жодних на те відповідних повноважень, одноособово відхилив своїм розпорядженням рішення конкурсної комісії про обрання керівником пологового будинку Вікторію Пантьо.

Рішення про обрання В. Пантьо директором комунального некомерційного підприємства «Ужгородський міський пологовий будинок» було прийнято більшістю голосів конкурсної комісії 24 червня 2019 року, під контролем громадськості та враховуючи думку більшості трудового колективу медичного закладу.

Однак міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, одноособово відхилив своїм розпорядженням подання конкурсної комісії від 16.07.2019 і вніс проект рішення «Про проведення повторного конкурсу», який був підтриманий більшістю “підконтрольних” міських депутатів на черговій сесії 5 вересня 2019 року. Дане рішення депутатського корпусу, як і розпорядження мера, наразі оскаржується в судовому порядку і його розгляд призначено на 7 жовтня о 15.00 • Більше унікальних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост