Жінка прожила 60 років у капсулі

Марта народилася в 1937 році. Була веселою і активною, але в 11 років заразилася від свого брата поліомієлітом. Тільки після його смерті у неї почали проявлятися схожі симптоми. Спочатку, аби не налякати батьків, дівчинка все приховувала, лише коли їй стало вже дуже погано, її забрали до лікарні, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Приблизно через місяць у Марти Мейсон атрофувалися м’язи, вона не могла рухатися і навіть дихати самостійно. Тому її помістили в апарат штучного дихання, який називали «Залізні легені». Принцип дії такої капсули в тому, що зміна тиску повітря всередині неї допомагає дихати прикутим до ліжка пацієнтам.

Лікарі не давали жодних шансів дівчинці, максимум – рік життя. Але, попри все, Марта прожила ще 61 рік. Звичайно ж, колосальну підтримку надали рідні та близькі. І дівчина жила, хоч це було складно.

Марта в капсулі змогла закінчити школу з медаллю та два престижних ВНЗ. Вона отримала спеціальність журналіста і навіть працювала у місцевій газеті. Спочатку їй допомагала в цьому мама, але пізніше з’явилися комп’ютери, які могли розпізнавати голос і перетворювати сказане на текст • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

One thought on “Жінка прожила 60 років у капсулі

  • 29.09.2020 at 06:29
    Permalink

    То не життя, то існування. Краще поиерти

Comments are closed.