Де в Україні найкомфортніше місто і чому Ужгород назвали кримінальним раєм?

У нинішньому році в традиційному Рейтингу комфортності українських міст – зміна лідера. Вперше за довгий час перше місце дісталося не Києву.

Звичайно, якщо враховувати виключно перспективу заробітку, то можна щороку, не проводячи підрахунків, виносити столицю на перше місце. Але ми впевнені, що при визначенні комфортності житті не слід зациклюватися тільки на доходи, пише Фокус

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!


В цьому році більше уваги приділялося медицині і безпеки, а також тривалості життя. Адже скільки не заробляй грошей, коли настане карантин і з’являться хвороби, життя здасться зовсім некомфортною. Наявність ковід-оцінки в рейтингу поточного року значно вплинуло на місце розташування торішніх лідерів, особливо прикордонних західних міст.

Також через останніх подій, пов’язаних з епідемією коронавируса і карантином, довелося виключити авіатранспорт з розрахунків зручності транспортного сполучення через відсутність повноцінного авіасполучення. Таким чином, значна кількість балів втратив лідер авіаперевезень – Київ, втім, свої «залізничні» оцінки він отримав.

Ще одна важлива складова нинішнього рейтингу – екологічна ситуація в досліджуваних містах. Адже всім нам хочеться дихати на повні груди, навіть в масці. Тут теж у кожного міста своя історія. Наприклад, дуже низькі оцінки за цим показником з року в рік отримує Івано-Франківськ, що не дає йому піднятися на високі позиції. Багато хто здивується: як таке може бути в прикарпатському зеленому регіоні? Але це до тих пір, поки не подивляться по карті, наскільки близько до міста знаходяться найбільша в Україні Бурштинська ТЕС та Івано-Франківський цементно-шиферний комбінат.

Для кожного жителя важливі свої критерії списку: для кого-то це вартість квартир, кому-то важливий рівень злочинності в місті.

Тому пропонуємо уважно вивчити нашу зведену таблицю показників. Як ми рахували? Бали нараховувалися так. Місто з найгіршою екологічною ситуацією отримував 1 бал, а з кращого – 22 бали. Потім показники підсумовувалися. Деякі міста набрали однакову кількість балів, тому розділили між собою деякі місця.

Готуючи довідки про міста, Фокус звернув увагу також на те, якими новинами вони відзначилися в національних ЗМІ.

фото, таблица Где жить хорошо, рейтинг городов 2020

Отже, що написали про Ужгород?

За останні півроку у журналістів двічі з’являвся привід назвати Ужгород раєм, причому в різних контекстах. У першому випадку в середині літа місто позначили як туристичний рай: після відкриття державного кордону на в’їзд для іноземців відразу кілька топових міжнародних туристичних платформ додали його в список рекомендацій must visit. У новій «ковідной» реальності список напрямків, відкритих для міжнародного туризму, помітно порідшав і багато популярних міжнародні оператори стали пильніше придивлятися до Закарпатської області з її привабливими природними умовами і розвиненою рекреаційною інфраструктурою. Крім іншого, регіон відрізняється від інших міжнародних курортних зон нижчими цінами, а в період кризи це перевага стало ще важливіше.

У вересні ЗМІ назвали Ужгород кримінальним раєм. Це було реакцією на появу в Мережі відео, знятого під час розкішного застілля в ужгородському слідчому ізоляторі. Затримані сиділи за столом, пригощалися делікатесами, пили ірландський віскі і чеське пиво, а також робили Селфі на власні телефони • Більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост