Ангела Меркель каже, що провітрювання будинків та офісів двічі на день є найефективнішим способом стримування ковіду



• Меркель сказала, що вентиляція є “одним з найдешевших та найефективніших” заходів

• Експерти кажуть, що добре провітрювані приміщення менш схильні до поширення Covid краплями

• Німеччина пропонує “інтенсивну вентиляцію”, якщо хтось почне чхати на роботі

Ангела Меркель закликала німців відкрити вікна, щоб відбитися від катастрофічної другої хвилі коронавірусу.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!


Канцлер заявила, що хороша вентиляція може бути “одним з найдешевших та найефективніших заходів” для уповільнення рівня зараження, оскільки похмура погода змушує людей перебувати у ​​приміщенні. Про це повідомляють європейські ЗМІ.                           

Вчені кажуть, що добре провітрювані приміщення менш вразливі до поширення Covid-19, оскільки повітря в приміщеннях, забруднене інфекційними краплями, замінюється свіжим.

Влада Німеччини пропонує “інтенсивну вентиляцію”, якщо хтось починає кашляти або чхати на роботі, оскільки країна бореться з поступовим зростанням випадків і смертності.

Німеччина бореться з поступовим зростанням випадків, які в середньому за день досягли майже 2000 осіб, при цьому Меркель попереджає, що до Різдва ця цифра може сягнути майже 20 000
Смертність також трохи зросла, хоча загальний рівень смертності в Німеччині все ще значно нижчий, ніж у багатьох країнах Західної Європи.

Нова рекомендація є одним з останніх заходів, узгоджених кабінетом Меркель та 16 урядами країни для подолання можливої ​​другої хвилі.

Вентиляція була додана до п’ятиступеневих рекомендацій Німеччини щодо гігієни разом із соціальною дистанцією, миттям рук, носінням масок та використанням програми коронавірусу.

“Основні правила залишаються незмінними – дотримуватися 1,5 м відстані та закривати рот і ніс”, – сказала Меркель на прес-конференції.

«Крім того, ми повинні дуже серйозно поставитися до вентиляції, оскільки стільки речей відбувається в приміщенні. Люди часто над цим сміються, але це може бути одним з найдешевших та найефективніших заходів для уповільнення або зупинки поширення пандемії», – запевнила канцлерка • Більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост