До цілющого джерела приходять лікувати рак та знімати втому


В Україні є чимало місць, пов’язаних з водою, де відчувається особлива атмосфера. Одне з них – чудодійне джерело в лісовому урочищі Образ, що у Краснопільському районі неподалік Сум. У будь-яку пору року сюди приїжджають і приходять тисячі людей. Хтось – із надією та вірою на зцілення, а хтось – просто з цікавості, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • «ПОРАДИ» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Аби дістатися до джерела, треба з обласного центру доїхати до села Великий Бобрик, тут варто зробити невелику зупинку, можна відвідати величну Вознесенську церкву, чия історія нерозривно пов’язана з Образом. Про неї усім охочим із задоволенням розкаже настоятель храму, протоієрей Георгій Лісовець, який 21рік проводив біля джерела богослужіння, запевняє Укрінформ.

– Уперше це джерело згадується у повісті відомого українського письменника і журналіста Ореста Сомова «Гайдамака», написаній у 1830 році про події середини XVII сторіччя.

За переказами, одного разу в тутешньому лісі заблукав місцевий хлопчик. Шукали його всім селом у лісі, який тоді був набагато густіший, ніж зараз. Так люди дійшли до дороги, що вела до криниці на дні глибокої балки, і побачили дитину, яка підіймалася стежкою нагору. У неї запитали, як вона змогла вибратися з лісу, і почули у відповідь, що хлопчика сюди вивів якийсь дідусь. Почавши шукати рятівника, селяни спустилися до джерела і на його дні побачили ікону з образом Святителя Миколи Чудотворця. Після того ікону перенесли до місцевої Миколаївської церкви, яка стояла на кладовищі, але наступного дня вона звідти зникла. Люди пішли до джерела – і побачили, що ікона там. Так було тричі, доки місцеві жителі не пообіцяли, що кожного року на храмові свята будуть носити цей образ хресною ходою до криниці в урочищі, яке відтоді й отримало свою нинішню назву • Повний текст читай у газеті «ПОРАДИ» • Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! • Індекс 91145 ЗакарпатПост