Коли оживе поселення-привид, збудоване для закарпатських шахтарів

У Тячівському районі в селі Теребля люди сім років не можуть дочекатися житла. У понад 130 квартирах було все: ремонт, опалення, бойлери і навіть холодильники. Просто заходь і живи! Утім квартал роками не здавали в експлуатацію – і все потроху розікрали. У чому затримка та де живуть родини шахтарів – пише газета ЯСНО.

«У першому будинку ніхто не проживає, у другому – Марія Іванівна, потім – бабця одна, далі – знову ніхто», – каже Мар’яна, яка зустрічає журналістів і радо веде на екскурсію.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Проспект Солотвинський, він же – вулиця Ярослава Мудрого. Там збудовано 8 двоповерхових будинків на 15 квартир в кожному, але зайти в під’їзд неможливо. Дорога позаростала чагарником, а територія потроху перетворюється на вулицю привидів. Та все ж там побував «Свідок. ТНТ» і порахував кількість збудованих квартир. Їх 90 – одно-, дво- і трикімнатних. А ось із мешканцями не склалося. Там проживають всього 6-7 осіб.

Крім багатоповерхових у Тереблі збудували і приватні будинки. Туди мало переїхати з півтисячі людей. Чиновники витратили на це 130 мільйонів гривень бюджетних грошей. І то – за цінами десятирічної давнини. Там мали жити родини із Солотвина, які після закриття соляних копалень опинилися у небезпечній зоні. Та будівництво століття перетворилося на ганьбу століття. Більшість людей так і не отримали житло, бо здати містечко в експлуатацію не можуть уже 7 років.

Правда, дехто з відчайдухів пішов на ризик. Едуард вселився в новий дім ще у 2013-му, обжився із сім’єю, завів господарство, діти пішли до школи. Але весь цей час чоловік у стресі, бо офіційно не має права на житло.

«Документи не дають. Це все не взято на баланс», – каже він • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

2 thoughts on “Коли оживе поселення-привид, збудоване для закарпатських шахтарів

  • 02.10.2020 at 07:37
    Permalink

    Розікрали все, що лише можна було

  • 02.10.2020 at 07:37
    Permalink

    Люди самі винні, не хотіли переходити

Comments are closed.