Південна Корея не закрила кордони, але впоралася з епідемією COVID-19

Як сучасна медицина і прогресивна система охорони здоров’я визначили шлях країни.

Корейці побудували потужну систему охорони здоров’я, яка відмінно спрацювала в період пандемії. У країні виробляють медичне обладнання та тест-системи, а професія лікаря дуже престижна. Ці чинники допомогли стримати зростання хворих і вилікувати заражених, пише cosmo.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Спалах погасили за 2 тижні

Перших хворих встановили в січні. Влада відразу попросили людей працювати вдома і не збиратися великими групами. Проте в кінці лютого зафіксували різкий спалах захворювання – 909 осіб, більшість в місті Тегу – третьому за величиною в Кореї. Це могло призвести до катастрофи, але через 2 тижні світ побачив, як крива зараження пішла вниз.

На сьогоднішній день влада країни послаблює правила соціального дистанціювання, службовці повертаються в офіси, на стадіонах починаються ігри. У чому ж секрет швидкої перемоги Кореї над вірусом?

В період спалаху епідемії Корея розпочала кампанію TRUST, що означає Довіра. Це принцип взаємодії уряду з жителями країни.

Кампанія передбачає:

повну прозорість дій влади і статистичних даних щодо захворювання.

відповідальність, яку бере на себе уряд і кожен член суспільства, дотримуючись необхідних правил.

об’єднання державних і приватних клінік в діагностиці та боротьбі з COVID-19.

Стратегія 3Т – знайти і вилікувати

Стратегія 3Т означає: trace – відстежити потенційного хворого і його контакти, test – зробити тест, treat – вилікувати.

Відстеження

Уряд Кореї пильно відстежує тих, хто був у контакті з хворими. Використовують історію транзакцій і дані GPS на мобільних телефонах.

Тестування

За даними на 7 квітня фахівці зробили більш 450000 тестів. В середньому це близько 20000 в день.

Лікування

COVID-19 може проявлятися легкими або відсутніми симптомами. Рання діагностика допомагає почати лікування на першій стадії. Це збільшує ймовірність одужання. Рівень смертності від COVID-19 в Кореї дуже низький – 1,85%.

Корейці зрозуміли, що якщо всіх пацієнтів поміщати в однакові умови, то не впорається навіть найнадійніша система охорони здоров’я. Щоб забезпечити ресурсами важких пацієнтів, створили Систему управління пацієнтами. Медики ділять людей на чотири групи в залежності від стану і розподіляють їх по різних медичних установах.

Карантин вводили по локаціях, а не в усьому місті Тегу. Це дозволило підтримати економіку, дотримуючись обережності.

Корея не стала закривати свої кордони, але ввела спеціальні заходи, щоб відстежувати тих, хто прибуває. Процедура спеціального в’їзду в країну, самодіагностика за допомогою мобільного додатку, обов’язковий тест і самокарантин на 2 тижні допомогли не допустити поширення вірусу • Більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост