Смачний майонез вдома: три простих рецепти. Ніколи не купую в магазині!

Майонез – поширений холодний соус, для приготування якого використовується рослинна олія, яєчний жовток, гірчиця, оцет (або лимонний сік), сіль і цукор.

З’явився соус на острові Мальорка, або Менорка, в Середземному морі. Існує думка, що назва його походить від старого французького слова «moyeu», яке, серед іншого, означало жовток.  Інша версія говорить про те, що назва соусу пов’язана з назвою міста Маон – столиці іспанського острова Менорка.

Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Класичний майонез

Знадобиться:
2 яєчні жовтки
0,5 ч. ложки цукру
0,5 ч. ложки солі
1 ч. ложка оцту 9%
200 мл рослинної олії
У банку розбити два жовтки, додати сіль, цукор, оцет, влити олію. Блендер помістити так, щоб він накрив жовтки, і почати збивати на максимальній швидкості до загустіння. За смаком додати спеції, часник.

Пісний майонез
Знадобиться:
40 мл розсолу від консервованого горошку
1 ч. ложка яблучного оцту
0,5 ч. ложки цукру
0,5 ч. ложки солі
115 мл рослинної олії
Розсіл налити у скляну банку, збити міксером до білої густої піни. Додати сіль, цукор, оцет, перемішати, продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити олію. І як тільки вийде однорідна маса, майонез готовий.

Майонез з лимонним соком
Знадобиться:
160 мл рослинної олії
1 ст. ложка лимонного соку
1 ч. ложка гірчиці
1 яєчний жовток
0,5 ч. ложки цукру
0,5 ч. ложки солі
перець чорний мелений
У ємність для збивання висипати сіль, цукор, гірчицю, жовток, лимонний сік і невелику кількість рослинної олії. Все збити блендером. Збивати 1 хвилину. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою додати олію. Перекласти майонез в банку і прибрати в холодильник • Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія» • Передплати на своїй пошті • Індекс 68339 ЗакарпатПост