Ефектний мусовий торт: як приготувати ніжний десерт


Основою в такому торті виступає будь-який вид бісквіта або ж пісочне тісто. Цей шар повинен бути доволі тонким. Мус можна для торта використовувати будь-який.

Класичним вважається шоколадний на основі білого, молочного або гіркого шоколаду. Начиняти торт можна по-різному, проявивши всю свою фантазію. Покриватися мусовий торт може глянцевою глазур’ю чи шоколадом.

Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

У цьому випуску газета «Домашня кулінарія» пропонує приготувати шоколадний мус із бананами.

Знадобиться:
банани – 2 шт. (400 г)
печиво пісочне – 200 г
масло вершкове – 90 г
сметана – 400 г
молоко – 100 мл
желатин – 1 ст. ложка (10 г)
цукор – 60 г
какао-порошок – 3 ст. ложки
шоколад для прикрашання

У склянку налити 100 мл води, всипати желатин і залишити для набухання. Готуємо основу. Спершу подрібнити печиво в крихту. Вершкове масло розтопити і всипати в нього крихту з печива, перемішати. У роз’ємну форму викласти пісочно-масляну крихту й утрамбувати її ложкою. Поставити форму з основою в морозильну камеру на 10 хвилин, поки готується мус.
Готуємо шоколадний мус. У невелику каструлю налити молоко, всипати цукор і поставити на вогонь. Нагріти до розчинення цукру. Додати в каструлю какао-порошок і набряклий желатин, перемішати до однорідності. Маса повинна нагрітися, але не закипіти. Вимкнути вогонь, додати сметану. Вмішати сметану вінчиком, щоб вийшов однорідний шоколадний крем.

Банани очистити від шкірки. Розрізати кожен на 4 частини – навпіл уздовж, а потім поперек. Форму з пісочною основою дістати з холодильника. Розкласти на основу шматочки бананів. Залити банани шоколадним мусом.

Поставити торт у холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. Потім дістати форму з холодильника і звільнити торт від бортів. За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом. Перекласти торт на тарілку і подавати до столу • Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія» • Передплати на своїй пошті • Індекс 68339 ЗакарпатПост



5 thoughts on “Ефектний мусовий торт: як приготувати ніжний десерт

  • 03.10.2020 at 08:45
    Permalink

    Дякую! Рецепт шикарний!

  • 03.10.2020 at 08:46
    Permalink

    Цікаво. Треба приготувати!

  • 03.10.2020 at 08:46
    Permalink

    Я робила. Рідні в захваті! Спасибі!

  • 03.10.2020 at 08:47
    Permalink

    Клас! Спечу. Відпишуся, що вийде

  • 03.10.2020 at 08:47
    Permalink

    Рецепт сподобався. Спробую зробити

Comments are closed.