Site icon zakarpatpost.net

Одеса чи Закарпаття, море або гори: де краще відпочити у жовтні

User comments

Якщо ставити питання, куди поїхати, у багатьох виникають дві асоціації: море або гори. Якщо до води переважно хочеться влітку, то на гірські вершини більше тягне взимку та восени. І тут найцікавішим варіантом є Закарпаття, пише газета ЯСНО.

Ми не ставимо нікого перед вибором, що обрати для подорожі, адже побувати варто і там, і там, оскільки враження по собі як Чорне море, так і загадкові Карпати залишають абсолютно різні.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Скажімо, на Закарпатті є багато такого, чого немає в Одесі. Тут є чимало цілющих мінеральних джерел, термальні басейни, на основі яких зараз розбудовуються аквапарки, дивовижне свіже чисте повітря, вражаючі краєвиди, які можна побачити тільки на вершинах гір. Замість моря на Закарпатті багато річок та струмків, казкових водоспадів.

У плані архітектури у області багато середньовічних легендарних замків, кожен із яких має романтичне і героїчне минуле. Є на Закарпатті і своє море – це солоні озера у селищі Солотвино. Перше з них  утворилися внаслідок невдалого вибуху на соляній шахті в 1902 році. Згодом озер стало декілька. За своїми лікувальними та оздоровчим властивостям вони змагаються з Мертвим морем в Ізраїлі. Зустрічаються також озера з прісною і йодованою водою.

Є ще на Закарпатті і справжня перлина Карпат – Синевирське озеро, яке останнім часом стало настільки популярним, що туди їдуть знімати фільми за участі голлівудських зірок.

Ну і найвища вершина Карпат – гора Говерла. Кажуть, хто хоч раз у житті не неї не піднявся, не відчув справжньої гірської енергетики.  Справді, панорама з вершини цієї гори неймовірна. Проте взимку багато закарпатських гір стають для лижників місцем райського відпочинку. Тому побачити ці красоти, як і Одесу, обов’язково варто • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

Exit mobile version