Чому із кранів закарпатського міста з найбільш повноводними ріками тече коричнева рідина, і то за графіком

Чому в невеликому закарпатському місті, через яке протікають дві повноводні ріки, воду подають по годинах? Чому люди терплять незручності, а мер при  цьому має чи не найбільшу в Україні заробітну плату!  Жителі цього райцентру запросили у гості програму «Гроші», а журналісти телеканалу «1+1» покликали на допомогу газету «ЯСНО». Отже, що нам разом вдалося з’ясувати?

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

За останні роки ремонт було проведено в 11 школах та 5 садочках на суму 44 мільйони гривень. Доріг із 2015 по 2019 було відремонтовано на 192 мільйони гривень. У цю сусу увійшов ремонт дороги і поруч з будинком мера.

«Як нам розповіли місцеві, тут був ідеально рівний асфальт, але меру настільки подобається старовинна бруківка, що він повністю її переклав», – каже журналістка Сабіна Обухова.

Та мешканцям байдуже на дороги, коли нічого пити.

«Вода у нас погодинно, – розповідає Олександр Пилип. – Тобто зранку дві години, в обід дві години і увечері дві години».

Парадокс у тому, що Хуст розташовано між двома річками – найбільшою на Закарпатті Тисою та найчистішою у східній Європі Рікою. Здавалося б, вода тут має бути цілодобово. Власники приватних будинків проблему вирішили колодязями або свердловинами, а от мешканці багатоповерхівок тне мають змоги безперебійного водопостачання.

А як приймати душ за графіком? Про це поцікавились журналісти у начальника Водоканалу Романа Щербана, який раніше обіймав посаду головного комунальника міста і про проблему йому відомо не з чуток уже багато років.

«Я ж на роботі. Я воду не користую, – відповідає він. – У нас у магазині 5 літрів коштує 35 гривень. Її купляють і ніхто не нарікає».

Одна з молодих мам погодилася розповісти про проблему. Мало того, що вода за графіком,  із крану витікає рідина більше схожа на нафту.

«У нас проблема найбільша в тому, що вода брудна, – показує темну рідину у пляшках Анна Романенко. – Тече вона такими собі уривками. Якщо вода не чиста, зрозуміло, що ми її пити не можемо».

Анна має двох дітей, тож безперебійна чиста вода для її родини надважлива.

«Готувати їсти ніяк. Навіть чай пити з такої води не можна. Дитяче харчування розвести – також. Або купуємо воду, або їдемо в гори і там набираємо», – стверджує жінка.

• Чому в Хусті немає цілодобового водопостачання? Чи розвивається туризм? Чому центр хочуть забудувати? Сенсаційне розслідування читайте у газеті ЯСНО від 2 жовтня та у сюжеті програми «Гроші» • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

4 thoughts on “Чому із кранів закарпатського міста з найбільш повноводними ріками тече коричнева рідина, і то за графіком

  • 03.10.2020 at 07:50
    Permalink

    А ще в Хусті сама дорога вода в області! Ганьба керівництву!

  • 03.10.2020 at 07:51
    Permalink

    Із кранів тече коричнева рідина, і то за графіком. Труби ніби ремонтують, але насправді закопують у щемлю шалені гроші, бо якшо утєчка, машину з водоканалу треба два місяці чекати. Повний бардак!

  • 03.10.2020 at 07:52
    Permalink

    Зате про хустського божка не можна нічого поганого казати, придворні пси розірвуть

  • 03.10.2020 at 07:53
    Permalink

    Бардак у Хусті повний
    Із двома ріками вода по годинах це нонсенс!

Comments are closed.